Schweigman&

In deze beeldende en muzikale voorstelling, over aanraking en contact, onderzoeken Slagwerk Den Haag en Schweigman& de schoonheid en de tragiek van de huid.

In Huid ontmoeten de musici van Slagwerk Den Haag de fysieke performers van Schweigman&. Binnen een nieuwe compositie van Arnoud Noordegraaf en scenografie van Theun Mosk zoeken zij samen naar de schoonheid, de tragiek en de poëtische beleving van de huid. Elkaar aftastend, gebruikmakend van instrumenten maar ook hun eigen lichaam en huid, exploreren zij mogelijkheden van aanraking.

EXTRA: Op donderdag 22 december vindt er na de beeldende en muzikale performance HUiD een nagesprek plaats met de makers. Hier wordt onder andere ingegaan op het interdisciplinaire karakter van de voorstelling. Het nagesprek is gratis voor de bezoekers van de voorstelling.

voorstellingsinfo
Website
Regisseur
Boukje Schweigman
Componist
Arnoud Noordegraaf
Scenograaf
Theun Mosk
In samenwerking met Slagwerk Den Haag
Locatie

‘Huid’ is niet alleen onder mijn huid maar ook daarop en vooral op de net- en trommelvliezen gaan zitten. Al dagen flitsen de beelden voorbij en hoor ik de muziek. Het is indrukwekkend hoe deze voorstelling bij me is binnen gekomen.

Publieksreactie Huid

De kracht van Schweigmans werk is dat ze, door van theater een lichamelijke ervaring te maken, verwondering kan oproepen voor zaken waar we in de drukte van alledag niet meer bij stilstaan, zoals het verschil tussen licht en donker, of de wonderbaarlijkheid van een hoek of een cirkel.

Trouw

Deze voorstelling kruipt niet alleen onder je huid, maar ook in je hoofd. … Een fascinerende – en soms onverwacht komische – trip, rakelings langs huid en haar.Foto's: Sofie Knijff

Het mooie van het theater is dat we met al die individuele omhulsels, die zakjes huid gevuld met organen, samen in een nieuwe gaan zitten. De muren van het theater vormen als het ware een gezamenlijke tweede huid. Binnen dit veilige kader kunnen we ons eigen contactorgaan misschien herontdekken.

Boukje Schweigman over Huid

terug naar boven