za 27 februari

Servaes Nelissen

Beefteefjes

Een vrolijk makend drieluik over depressie, vol creativiteit en zwarte humor.

In deze eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime van Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht naast elkaar. Dit vrolijk makende drieluik over depressie leverde hem een nominatie voor de VSCD-Mimeprijs op.

Servaes heeft zich laten inspireren door zijn buurman, kunstschilder Willem Koevoet die al jaren geen kwast meer heeft aangeraakt. In het eerste deel voert hij gesprekken met zijn buurman over twijfel, maakangst en eenzaamheid.
In het rauwe middendeel speelt Servaes een kunstenaar die niet wil opgeven, waarbij hij vol humor duikt in zijn eigen donkere ziel.

Als laatste kruipt Servaes in de huid van Renate Schoep, een dierentolk en hondenpsycholoog die seminars over depressie bij honden geeft.

Servaes Nelissen was eerder in onze theaterzaal te zien met ‘Popje, hou je muil!’ en ‘Het nut van tantes’.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Spel, tekst en vormgeving
Servaes Nelissen
Eindregie
Marijn van der Jagt
Dramaturgie
Pol Eggermont
Licht- en geluidsontwerp
René Rood
Met dank aan
Vincent van Warmerdam, Kees van der Vooren en Nelissen Decorbouw.
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Met Beefteefjes giet Servaes Nelissen zijn depressie in een hilarische, vrolijk stemmende vorm.Foto's: Bowie Verschuuren

Servaes Nelissen is een uiterst getalenteerd poppenspeler, een zeer originele geest en een sterk acteur. Hij bezit de gave om op geheel eigen wijze het tragische komisch te laten worden en het komische tragisch.


terug naar boven