za 14 mei

Shifft / Jasper van Luijk

DansZaterdag - Krave

Zeven jonge dansers ontmoeten elkaar in een laatste poging om los te komen van de wereld om hen heen. Een dwingende maatschappij die altijd maar vraagt om meer. Ondanks hun verschillen hunkeren ze naar contact, naar een manier om samen te smelten. Hoe vluchtig of tijdelijk dan ook.

‘Krave’ is een fysieke voorstelling waarin lichamen raven, botsen, verstrengelen en elkaar opzwepen. Waarin alle jaargetijden in één nacht verstrijken. Waar zielen versmelten tot er een opgetogen menigte overblijft met slechts één angst: het onder ogen komen van de naderende ochtend.

SHIFFT en DOX brengen met ‘Krave’ een ontsnapping uit het alledaagse in een knallende, hypnotiserende maar tijdelijke ervaring.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Website
Concept en choreografie
Jasper van Luijk
Dans
Lo Walther Boer, Terencio Douw, Liel Fibak, Pauline Briguet en anderen
Muziek
Abdelhadi Baaddi
Dramaturgie
Isabel Meloen
Productie
SHIFFT Jasper van Luijk & DOX
Foto: Nick van Tiem

SHIFFT
SHIFFT is het dansgezelschap van choreograaf Jasper van Luijk. De kracht van het werk ligt in ontmoeting; tussen kunstenaars en publiek, tussen dans en andere kunstdisciplines en het krachtenveld dat zich daartussen afspeelt. Jasper van Luijk werkte eerder samen met DOX in het performertalentonwikkelingstraject ‘DOX Clubs’.

DOX
DOX is hét talentontwikkelings- en productieplatform voor de grootstedelijke podiumkunst in Utrecht en ver daarbuiten. De samenhangende combinatie van talentontwikkeling in DOX Club, productie en educatie & publiekswerking is kenmerkend voor onze aanpak. Al ruim twintig jaar brengt DOX nieuwe generaties podiumkunsttalent voor het voetlicht door het produceren van voorstellingen, events en sociaalmaatschappelijke projecten in binnen en buitenland.


terug naar boven