Solo Stories / Loek Peters

Ma

Een liefdevol portret van een moeder met alzheimer in de woorden van haar zoon.

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait 'meneer Alzheimer' de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder?
De tragikomische solovoorstelling ‘Ma’ is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis.
‘Ma’ is een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma's, angsten én moederliefde worden vertolkt door Loek Peters.

Loek Peters speelt de laatste voorstelling in ons theater als afsluiting van een zeer succesvolle tournee.

Om 19.30 uur vindt er een inleiding plaats in de studio. Scroll voor meer informatie naar beneden. Aanmelden is mogelijk via info@podiumhogewoerd.nl.

voorstellingsinfo
Website
Regie
Benno Hoogveld
Script
Marc Veerkamp
Muziek
Rik Ronner
Decorontwerp
Ascon de Nijs
Lichtontwerp
Mike den Ottolander
Kostuums
Sabine de Groot
Locatie
Podium Hoge Woerd

Voorafgaand aan de voorstelling Ma vindt een inleiding plaats. Deze inleiding wordt gegeven door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Ma over? Waarom koos Solo Stories dit boek, van Hugo Borst, om een voorstelling van te maken? Hoe bewerk je een boek tot een theatermonoloog? Wat heeft acteur Eric Corton met het thema van de voorstelling?
Na afloop van de inleiding is er ruimte voor het stellen van vragen. Voor het vormgeven van de inleiding wordt samengewerkt met Alzheimer Nederland en landelijke vereniging voor mantelzorgers Mezzo.

Wilt u bij de inleiding aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail naar info@podiumhogewoerd.nl. Er zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar. Er zijn geen kosten aan verbonden.

’Ma’ is in al zijn intimiteit een juweel van een voorstelling.

Algemeen Dagblad

Een menselijk verhaal dat iedereen raakt.

Foto: Annemieke van der Togt

terug naar boven