Solo Stories / Saskia Temmink

Doet sneeuw pijn

Een aangrijpend verhaal over verlies en de kracht om door te gaan.

Ik denk dat ik gil, want mijn ouders en broer komen meteen de keuken in rennen. “Hij is dood,” zeg ik, met de telefoon nog in mijn hand. “Hij heeft een paar uur geleden een ongeluk gehad.”

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met zijn vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug.

De makers van ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’ brengen met ‘Doet sneeuw pijn’ een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

‘Doet sneeuw pijn’ is gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans en wordt gespeeld door Saskia Temmink, bekend van ‘De Vloer Op’ en ‘Bloedverwanten’.

voorstellingsinfo
Website
Regie
Benno Hoogveld
Script
Roos Schlikker & Erris van Ginkel
Muziek
Rik Ronner
Decor- en lichtontwerp
Mike den Ottolander
Kostuums
Sabine de Groot

Saskia Temmink maakt van inktzwart verhaal ontroerende theatersolo.

Luister naar de podcast van ‘Doet sneeuw pijn’.

Inleiding
Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? In de inleiding geeft dramaturg Annemiek Lely achtergrondinformatie over ‘Doet sneeuw pijn’.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Een persoonlijk en openhartig verslag. – Het Parool over het boek van Carolien Spaans
Een hartverscheurende memorie over liefhebben, moeten loslaten, willen vasthouden en doorgaan.

JAN over het boek van Carolien Spaans


Foto: Annemieke van der Togt

Razend knap acterend schakelt Saskia Temmink tussen de pijn van de rouw en het intense geluk dat een baby kan geven


terug naar boven