za 09 november

Spijkers

Spijkers II

Rauw, puur en vol passie zingt Joost Spijkers in prachtige liederen zijn verhaal.

Joost Spijkers is terug in onze theaterzaal met ‘Spijkers II’, bekroond met theaterprijs Poelifinario. De beste cabaretvoorstelling in de categorie kleinkunst van 2018 stak volgens de jury met kop en schouders boven andere voorstellingen uit. De voorstelling, die ook door de pers werd bejubeld, is een combinatie van poëtische liedteksten, fantastische muziek en een in kleinkunstland zeldzame mengeling van jazz, balkan, pop, rock en fado. De jury noemt de voorstelling rauw, puur en vol passie. Kleinkunst in optima forma.

Spijkers’ muzikale solo-avontuur laat zien dat hij nog meer kan dan wat hij doet met het vermaarde variété trio de Ashton Brothers. De getalenteerde ambachtelijke theatermaker zingt in prachtige liederen zijn verhaal, samen met geweldige muzikanten in een minimalistisch decor, dat alle ruimte biedt aan de melancholieke energie van Joost.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Met
Joost Spijkers, Arend Niks, Mick Paauwe, Stan Mitrovic, Andreas Suntrop
Regie
Titus Tiel Groenestege
Tekst
Peer Wittenbols, Joost Spijkers
Muziek
Arend Niks, Joost Spijkers
Choreografie
Iva Lesic
Lichtontwerp
Wouter Moscou
Geluidsontwerp
Joep van der Velden
Locatie
Podium Hoge Woerd

Geestige mimiek, danstalent en zangstem maken zijn tweede solovoorstelling Spijkers II uniek.

De Volkskrant

‘Spijkers II’ is zoals een goed theaterconcert moet zijn: een losse aaneenschakeling van prachtige liedjes – veelal van de hand van Peer Wittenbols – gebracht door Joost Spijkers, een theatrale, pure zanger. Naast hem staat een geweldige band die hem op alle fronten ondersteunt.

Trouw

Alle nummers van Spijkers en Wittenbols vertellen een verhaal. Nooit voorspelbaar en door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem.


terug naar boven