do 18 november

Steef de Jong | Groots en Meeslepend

Bloemenduel

Een operette voor een all female cast van 80, gespeeld door twee heren.

Twee adellijke dames in het Parijs van 1892 zijn gevraagd om de bloemstukken te arrangeren voor een tentoonstelling. De aanvankelijk prettige samenwerking loopt al snel stuk op een meningsverschil, en ontaardt in een ruzie die zo hoog oploopt dat ze elkaar uitdagen voor een duel.

Louis van Beek en Steef de Jong schreven ‘Bloemenduel’, een groots opgezette operette met vier hoofdrollen, een stuk of acht bijrollen, een koor en muziek voor een groot orkest. Alles bij elkaar voor een man of 80. Of eigenlijk een vrouw of 80, want ze schreven ‘Bloemenduel’ voor een all female cast. Nu gaan ze er het theater mee in. Gewoon met z’n tweeën. Kunnen deze twee mannen de rollen van al deze vrouwen op zich nemen? Steef de Jong stond eerder in onze zaal met ‘Orfeo’.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst en spel
Louis van Beek
Compositie, decor en spel
Steef de Jong
Regie
Ina Veen
Scènefoto’s
Mette Stam
Geschilderd beeld
Steef de Jong

Louis van Beek
Louis van Beek is acteur, regisseur en schrijver. Hij is bekend van de veelgeprezen voorstellingen ‘Mathilde’ en ‘Soeur Sourire’. Voor ‘Mathilde’ werd hij genomineerd voor de Louis d’Or. In 2017 ging zijn eerste musical in première over chansonnière en Liesbeth List. Hij is daarnaast een veelgevraagd voorlezer van luisterboeken.

Steef de Jong
Steef de Jong maakte eerder onder andere ‘De Modern Art Revue’, ‘Steef’s Operette Uurtje’ en ‘SISI BOY’. Zijn voorstellingen ‘ontvouwen’ zich letterlijk als levensgrote kartonnen pop-upboeken voor de ogen van het publiek, zoals ‘Orfeo, drama van karton’ dat hij eerder in onze theaterzaal speelde. In 2017 ontving hij de Mary Dresselhuysprijs.


terug naar boven