Sven Ratzke

Where are we now

Sven Ratzke laat de muziek van David Bowie herleven in deze intieme theatershow.

Met zijn show ‘Starman’ bewees Sven Ratzke dat hij één van de beste Bowie-vertolkers is. De show maakte wereldwijd furore en Ratzke had van de meester persoonlijk toestemming gekregen om zijn songs te gebruiken.

In ‘Where are we now’ laat Sven Ratzke een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. Vergankelijkheid, liefde en de dood zijn terugkerende thema's in Bowies oeuvre. Ratzke neemt je mee door het haast filmische universum van Bowie. Van personage naar personage, van scène naar scène, tot de essentie ontbloot.

Samen met de virtuoze pianist Christian Pabst ontrafelt Sven de nummers van deze grootheid. Met geheel nieuwe arrangementen duiken zij in het repertoire van Bowie. Grote hits als ‘Heroes’ en ‘Let’s dance’, juweeltjes als ‘Ashes to ashes’ en ‘Lady grinning soul’, erfgoed zoals ‘Lazarus’ en geheel nieuw geschreven songs komen voorbij.

voorstellingsinfo
Website
Zang
Sven Ratzke
Piano
Christian Pabst
Regie
Dirk Groeneveld

Hij is een showman van een heel bijzonder kaliber. In zijn grappige en bizarre verhalen verliest men zich maar al te graag. Bovendien weet ook hij, net als David Bowie, hoe hij met zijn androgynie kan spelen. Een buitengewoon ontroerende en opwindende avond.

Berliner Morgenpost

Ratzke is een man van de wereld, wat een entertainer!

De Volkskrant


Foto: Hanneke Wetzer

Ratzke heeft Bowie in de genen.

NRC Handelsblad

Ratzkes stem komt zo dicht bij die van Bowie; rouwend en zacht. Hij maakt de liederen zich eigen, zonder ze te veel te vervreemden.

Inforadio ARD

terug naar boven