Tall Tales Acrobatics

Langs

Nieuw, jong, Nederlands circus-duo schets acrobatisch portret van twee verlangende zielen.

'Langs' schetst het beeld van twee eenzame zielen die verlangen een ander te ontmoeten. Hortend, stotend, voorzichtig proberen ze hun zelf opgeworpen schild af te werpen. Maar dan blijkt, dat als je bij elkaar weet te komen, je nog steeds langs elkaar heen kunt leven.

'Langs' is een acrobatisch portret van een relatie waarin de strijd tussen trouw blijven aan jezelf en het verlangen naar overgave theatraal op de spits wordt gedreven. Jongleren, (lucht) acrobatiek, goochelen, dans en theater. Dit jonge, nieuwe Nederlandse circus-duo zorgt ervoor dat eenzaamheid er nog nooit zo spectaculair heeft uitgezien.

voorstellingsinfo
Website
Spel
Jorga Lok & Harm van der Laan
Regie
Luc van Esch
Muziek
Jasper Boeke & Luc van Esch
Lichtontwerp
Gijs ’t Hoen & Luc van Esch
Speciale props
Peter van der Heijden

Een bijzondere en gewaagde voorstelling.

Eenzaamheid heeft er nog nooit zo spectaculair uitgezien.

Circusweb

Tall Tales Acrobatics - Langs - Podium Hoge Woerd

Tall Tale Acrobatics
Maartje Bonarius en Harm van der Laan studeerden in 2012 af aan de circusopleiding van Codarts Rotterdam. Sindsdien maken zij als Tall Tales Acrobatics verhalend en toegankelijk circustheater met een poëtische touch.

Hun buitenproducties waren te zien op o.a. Oerol, Circo Circolo en vele andere festivals in België, Duitsland, Engeland en Zwitserland. Tegelijk maakten ze verschillende internationale tournees met het Engelse gezelschap Gandini Juggling, o.a. in Italië, Polen, Turkije en Japan.

Let op: Maartje Bonarius wordt vervangen door Jorga Lok. Vorig jaar is er bij Maartje na het oplopen van een enkelblessure CRPS vastgesteld (een lastige zenuwaandoening). Hoewel de artsen verwachtten dat ze in september volledig hersteld zou zijn blijkt dat nu helaas toch langer te duren. De eerste voorstellingen zullen daarom worden gespeeld door Jorga Lok.

Jorga Lok (1989) studeerde in 2010 af aan de circusopleiding DOCH in Stockholm in de specialisaties handstand- en partneracrobatiek. Daarna trainde ze noch een jaar bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Ze speelde in circustheaterproducties van onder meer TENT en Laura van Hal en speelt met haar eigen gezelschap Fabuloka op festivals in heel Europa.

Harm van der Laan (1987) startte zijn carrière op zevenjarige leeftijd bij Circus Rotjeknor. Na acht jaar oefenen werd hij Nederlands kampioen jongleren. Na het behalen van een bachelor in de klinische psychologie besloot hij zich volledig op circus te richten. Samen met Maartje studeerde hij bij Codarts Rotterdam, waar hij naast zijn werk als artiest inmiddels ook circusgeschiedenis doceert.


terug naar boven