za 02 april

Tall Tales Company

A Clockwork Orange

Tall Tales Company neemt je mee op een fascinerende reis vol circus, geweld en klassieke muziek. De voorstelling ‘A Clockwork Orange’ is een circusbewerking geïnspireerd op de gelijknamige cultklassieker van Anthony Burgess, in 1971 verfilmd door Stanley Kubrick. Precies vijftig jaar na het verschijnen van de film brengen zes circusartiesten dit verhaal tot leven. Beleef de redeloze grenzeloosheid van bendeleider Alex en zijn companen in acrobatische hoogstandjes in het theater.

We leven in een wereld waarin steeds verdergaande maatregelen worden genomen om het veiligheidsgevoel van burgers te vergroten, maar gaat dit niet ten koste van onze rechten als individu? Zitten we gevangen in regelgeving en een voor ons bepalend systeem? In deze voorstelling stap je in een wereld waarin je je even niet aan de regels hoeft te houden. Maak kennis met de extremen van het menselijk lijf en de krachten die vrijkomen in deze one-of-a-kind circusvoorstelling.

Let op: deze voorstelling bevat beelden van (seksueel) geweld die als schokkend kunnen worden ervaren. Daarom is deze voorstelling geschikt voor de leeftijdscategorie 15+.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Concept en regie
Maartje Bonarius en Harm van der Laan
Naar het boek van
Anthony Burgess
Spel
Alfonso Escribano, Charles Hession, Christina Lancione, Carina Klingsell, Elias Öchsner, Reinier Schimmel
Lichtontwerp
Maarten Verheggen
Dramaturgie
Luc van Esch
Muziek
Jasper Boeke
Decor
Jasper van Roden
Kostuum
Martijn J. Kramp
Stunt coach
JP de Kam
Techniek
Youri Wezenaar, Maarten Verheggen
Rigging
Joppe Wouters
Productie
Rosalie Witte
Coproductie
Rotterdam Circusstad en Theater DE KOM – Nieuwegein
Partners
Korzo en Maaspodium

Foto's: Megin Zondervan

Tall Tales Company
Het Rotterdamse stadsgezelschap Tall Tales Company maakt sinds 2012 een eigen vorm van circustheater, waarin circustechnieken in dienst staan van een verhaallijn. De afgelopen jaren groeide Tall Tales uit van klein festivalgezelschap tot een vaste waarde in het culturele landschap, met eigenzinnig werk dat te zien is in schouwburgen, op straat, op festivals en online. Na eerdere flirts met teksttoneel en beeldende kunst zoekt het gezelschap in ‘A Clockwork Orange’ opnieuw de grenzen op van het circusgenre.Foto's: Megin Zondervan

terug naar boven