zo 20 juni
Hoge Woerd - theaterzaal

Tg Winterberg

In de kelder staat een huis 2+

In onze zaal kunnen we maximaal 50 bezoekers ontvangen. Daarom is het niet meer verplicht om je voorafgaand aan je bezoek te laten testen.

Een beeldende voorstelling over een avontuurlijke, dromerige muis die woont in haar kelder.

‘In de kelder wekken de potten
lekken de buizen
verjaren de wijnen onder de huizen
onder huizen waar ouwe gurken blikken
en schoonmaakemmers bruisen
daar weven de spinnen
en trippelen de muizen’

In de kelder staat een huis waar een muis aan het dromen is over wat er niet is, maar wat er wel zou kunnen zijn. Een voorstelling over fantasie en het ontstaan van een nieuwe wereld. Wanneer er fantasie is, hoeft niemand alleen te zijn.

Het verhaal is als ook in boekvorm uitgegeven, geschreven door Mark Haayema en geïllustreerd door Job van Gelder.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 2 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
www.tgwinterberg.nl (URL
www.tgwinterberg.nl)
www.stipproducties.nl (URL
www.stipproducties.nl)
Concept
Tg. Winterberg
Regie
Rob Vriens
Tekst en dramaturgie
Mark Haayema
Spel en poppen
Marlyn Coetsier
Vormgeving en kostuum
Marlies Schot
Locatie
Hoge Woerd - theaterzaal

Met haar innemende spel reguleert ze moeiteloos de aandacht van het publiek. Ontroering en een glimlach volgen elkaar naadloos op, ondersteund door de muziek en de licht poëtische tekst.

Tg. Winterberg maakt energiek, inventief, poëtisch theater met poppen, objecten, installaties en acteurs. De voorstellingen van artistiek leider Marlyn Coetsier combineren herkenbare thema’s, humor, krachtige beelden en ongebreidelde fantasie.
‘In de kelder staat een huis’ heeft de Zilveren Krekel 2019 in de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ voor de enscenering en het toneelbeeld gewonnen.


terug naar boven