tg Winterberg

Herfststukjes: De grote waarom show 4+

Een vrolijke beeldende voorstelling voor iedere nieuwsgierigaard die vindt dat ‘daarom’ geen reden is.

Waarom zitten niet alle antwoorden al in ons hoofd?
Waarom willen we dit eigenlijk weten?
Waarom zijn we wie we zijn?
Waarom zien we eruit zoals jij ons ziet?
Waarom leef ik op de aarde? Waarom...?

Het is de vraag der vragen. De vraag die je altijd kunt blijven stellen. Want in elk antwoord huist gelijk weer de volgende vraag. In ‘De Grote Waarom Show’ gaat Tg. Winterberg op zoek naar antwoorden op alle waaroms. Althans, die in 50 minuten gesteld kunnen worden. Waarom 50 minuten? Zolang duurt de show. Waarom een ‘show’? Omdat dat zo lekker klinkt.

Op eigenwijze wijze nemen de spelers en de poppen je mee op reis naar het koninkrijk der vraagtekens. Ze stellen vragen over de mens, het lijf en de moleculen waaruit alles bestaat, naar de wereld, de planeet, het universum waarin wij leven.De Grote Waarom Show’ is een heerlijk pseudowetenschappelijke ode aan de nieuwsgierigheid. Want als je alles denkt te weten, dan heb je nog niet genoeg vragen gesteld.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

 

voorstellingsinfo
Website
Concept en idee
Tg. Winterberg
Tekst
Mark Haayema
De man van alle antwoorden
Jan Paul Schutten
Spel
Mark Haayema en Marlyn Coetsier
poppen
Marlyn Coetsier
Decor en kostuum
Marlies Schot
Muziek
Joeri de Graaf & Nine Yards audio
Lichtontwerp
Maarten Verheggen
Flyerbeeld: Job van Gelder
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Tg. Winterberg
Tg. Winterberg maakt energiek, inventief en poëtisch theater met poppen, objecten, installaties en acteurs. De makers combineren herkenbare thema’s met humor, krachtige beelden en een ongebreidelde fantasie. Tg. Winterberg was eerder in Podium Hoge Woerd te zien met o.a. ‘Meneertje Meer’ en ‘Sterrenwachter’.


terug naar boven