Tg. Winterberg

Een poëtisch en magisch verhaal over de mooiste dromen in de nacht.

Helena woont in een droomatelier. Ze is dromenmaakster en maakt samen met haar hondje Pepe de dromen voor de mensen beneden. Hun atelier staat vol droomdeeltjes: prinsessen, monsters, draken, zeemeerminnen, skeletten, astronauten en piraten.

Via een magische buis glijden de dromen naar de mensen. Maar Helena zelf slaapt nooit. Ze wordt moe. En op een dag stopt Helena met werken en valt ze in een hoekje in slaap. De mensen dromen dan alleen nog maar rare dromen. In het atelier heerst paniek. Niemand weet meer wie nu wélke droom moet dromen. Als Pepe nou eens iemand vindt die hem kan helpen. Kunnen de dromen dan gered worden?

De voorstellingen van Tg. Winterberg zijn energiek en visueel, met poppen, objecten, installaties en acteurs die een wonderlijke wereld oproepen.

Gratis extra activiteiten: een pyjamafeestje en de leuke creatieve workshop De Maakplaats. Scroll naar beneden voor meer informatie. 

voorstellingsinfo
Concept & idee
Marlyn Coetsier
Tekst & regie
Rob Vriens
Spel
Rik Engelgeer, Thijs Miedema en Jeroen van Venrooij
Decor & kostuums
Marlies Schot
Muziek
Joost Belinfante
Poppen
Marlyn Coetsier en diverse kunstenaars
Lichtontwerp
Maarten Verheggen
Techniek
Gerran Kroes
Film & fotografie
Ilja Lammers
Locatie

Maak plaats voor De Maakplaats!
Cultuur19 trakteert je op 18, 21 en 23 oktober op De Maakplaats, een leuke creatieve workshop ontwikkeld door Anton Klein.

Kun je goed kijken? Kun je heel, heel goed kijken?
Zie je soms dingen die er niet zijn, maar er wel heel erg op lijken? Soms zie je een dier in de wolken, of een gezichtje. Dat heet pareidolie. In de Maakplaats krijgen alle kinderen een cirkel en een grote berg met materialen. Samen gaan we op zoek naar het gezichtje dat het best weerspiegelt wat jij van de voorstelling vond of wat je ervan verwacht.

De Maakplaats is steeds een half uur vooraf en een uurtje na de voorstelling gratis te bezoeken. Dus kom langs en laat die creatieve handjes lekker wapperen!

Met dank aan Cultuur19!

Pyjamafeestje
In je pyjama naar het theater? Is dat echt de bedoeling? Jazeker! Bij de voorstelling In de maneschijn mag je in je pyjama naar de voorstelling komen. En je bent zeker niet in je eentje, want alle acteurs dragen ook pyjama’s. Dus zoek je allermooiste pyjama uit en geniet van het magische verhaal van Helena de dromenmaakster.

Foto: Ilja Lammers

De voorstelling is lieflijk en geruststellend. De toeschouwers worden met een dik donzen dekbed toegedekt.

Een fijne voorstelling met een feest aan oogstrelende beelden en toveranimaties

De Volkskrant
Foto's: Ilja Lammers

terug naar boven