za 07 mei

The Quartet NL

Han Benninks 80th Birthday Celebration Tour

Een ode aan meesterdrummer Han Bennink door het crème de la crème van de Nederlandse jazz: The Quartet NL.

Voor de jazzliefhebbers zal 2022 geheel in het teken staan van de 80ste verjaardag van meesterdrummer Han Bennink. De theatertour met The Quartet NL is onderdeel van de festiviteiten.

The Quartet NL is de crème de la crème van de Nederlandse jazz, met de top van de Nederlandse jazzmuzikanten: Benjamin Herman, Peter Beets, Ernst Glerum en natuurlijk drummer Han Bennink.   Samen brengen zij een ode aan de muziek van Misha Mengelberg, jarenlang vriend en muzikale medepionier van Bennink.

Het viertal gaat met hun diverse kijk op Misha’s muziek een geheel nieuwe richting in. Bovendien blijkt wederom dat het repertoire van Mengelberg, net zoals werk van Ellington en Monk, in alle bezettingen overeind blijft.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Met
Han Bennink, Benjamin Herman, Peter Beets en Ernst Glerum

Het kwartet speelt soms lekker en dwars, en volgt dan weer geheel gepast de melodie, maar altijd speels en avontuurlijk. Heerlijk hoe het met dit prachtige, prettig dwars en prikkelende repertoire aan de haal gaat.

The Quartet NL
Drummer Han Bennink, contrabassist Ruud Jacobs, pianist Peter Beets en saxofonist Benjamin Herman van The Quartet hebben jarenlange ervaring in de jazzwereld. Ze werkten samen met nationale en internationale artiesten, zoals Rita Reys, Tony Bennett, Sonny Rollins en Ben Webster.


terug naar boven