do 12 mei

Theater Artemis

DansDonderdag - Dans is lekker ritmisch bewegen op muziek

Met een cast van louter 40-plussers waagt Theater Artemis zich voor het eerst aan een dansvoorstelling. Een hachelijke onderneming. Zeker voor deze jonge doelgroep. We zullen ons dan ook zo veel mogelijk proberen in te houden. Dat zal niet makkelijk zijn. Opgezweept door de aanstekelijke beats van Toben Piel (Les Trucs), aangevuurd door een flitsend lichtplan en in swingende outfits zullen we erg ons best moeten doen. Een stiekem danspasje is toch snel gemaakt. Maar we weten het: we stinken, we bewegen onhandig en we zijn ook zeker niet sexy! Daarom beloven wij plechtig: er zal niet gedanst worden. Erewoord.

Regisseur Jetse Batelaan houdt ervan om het theater en de mensen die zich daar verzamelen onder de loep te nemen. Zie een puber maar eens mee te krijgen naar het theater. Ze voelen zich de les gelezen, verveeld of in verlegenheid gebracht door de mensen, meestal de volwassen, om zich heen. Maar zijn respect voor hen is groot en dat is wat Jetse drijft in zijn theater.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Regie
Jetse Batelaan
Spel
Elias De Bruyne, Tjebbe Roelofs en Esther Snelder
Muziek
Toben Piel
Decorontwerp
Jetse Batelaan en Eva Koopmans
Kostuums
Liesbet Swings
Dramaturgie
Marcus Dros en Anna Wagner

Theater Artemis
Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch en maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.

Artistiek leider Jetse Batelaan werkt bij Theater Artemis aan een indrukwekkend oeuvre en won afgelopen jaren diverse prijzen voor zijn voorstellingen. In januari 2019 won hij als eerste Nederlander de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië voor zijn sterk persoonlijke en vernieuwende benadering van theater.  


terug naar boven