Theater Sonnevanck / Silbersee

Wij gaan op berenjacht 4+

Ga mee op berenjacht in deze betoverende en muzikale voorstelling over moedig én overmoedig zijn.

Vijf zingende acteurs en een danser vertellen het spannende verhaal van een vader, zijn kinderen en hun hond die samen op berenjacht gaan. In deze theaterversie van het geliefde prentenboek van Michael Rosen komen het bos, de rivier, het moeras en de bergen tot leven met betoverende muziek, spel, beeld en beweging. En niet alleen de acteurs gaan op berenjacht: alle kinderen in het publiek spelen ook een actieve muzikale rol bij de zoektocht naar de beer.

Een voorstelling over moedig zijn, met zijn allen dwars door de modder en de sneeuwstorm sjouwen, over óvermoedig zijn en samen lekker bang zijn onder de dekens.

Voor deze voorstelling won Morgana Machado Marques uit Leidsche Rijn een Zilveren Krekel in de categorie Meest Indrukwekkende Podiumpresentatie. Wegens groot succes is de voorstelling nu opnieuw te zien.voorstellingsinfo
Website
Regie
Flora Verbrugge
Tekst
Wij gaan op berenjacht’ van Michael Rosen in de vertaling van Ernst van Altena
Dramaturgie
Wout van Tongeren
Spel
Jennifer Claire van der Hart, Sterre Konijn, Kadri Tegelmann, Maarten Vinkenoog, Tiemo Wang en Chérif Zaouali
Vormgeving
Morgana Machado Marques
Compositie
David Dramm
Geluidsontwerp
Wouter Snoei
Locatie
Podium Hoge Woerd

Moedig muziektheater.

Er zijn maar weinig welke-leeftijd-dan-ook-plus-voorstellingen waarbij echt alles klopt. Dit is er een van.

“Wij gaan op berenjacht.
Wij gaan een hele grote vangen.
Wat een prachtige dag!
Wij zijn niet bang.”

Uit: Wij gaan op berenjacht

Foto's: Edwin Deen

Zilveren Krekel
Morgana Machado Marques uit Leidsche Rijn (en onder andere de ontwerpster van onze bakfiets) won in 2015 een Zilveren Krekel in de categorie Meest Indrukwekkende Podiumprestatie voor haar vormgeving van Wij gaan op berenjacht.
Het juryrapport van de VSCD prees haar ingenieuze decor: “Het is echter bovenal het ingenieuze decor van Morgana Machado Marques dat grote bewondering afdwingt. Als een magische trukendoos ploppen vanuit een strak vormgegeven speelvlak (zwart/wit) alle hindernissen tevoorschijn: het hoge, zwiepende gras, de kleverige modder die aan laarzen plakt en de angstaanjagende grot van goudfolie. De inventiviteit van Marques is de stuwende kracht achter vertelling én verbeelding. Ze maakt het schier onmogelijke mogelijk.”


terug naar boven