za 26 februari

Theater Sonnevanck & DIEHELEDING

Lente Uitjes - Baron van Munchhausen 7+

Een kleurrijke en muzikale familievoorstelling over het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen. Of, is het toch niet waar?

Het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen gaat over een Duitse edelman die lang geleden héél belangrijk was in een of andere oorlog. Aan iedereen die het maar horen wil, vertelt hij over de wonderlijke avonturen die hij heeft beleefd: rappende soldaten, breakdancende paarden, fakenews en kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. De Baron is een held! Maar… is het allemaal wel echt gebeurd? Wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? Is liegen altijd slecht? En waarom de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is?

Hiphop-theater collectief DIEHELEDING en Theater Sonnevanck brengen samen deze kleurrijke en muzikale familievoorstelling. Ze zoeken naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje?

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 7 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst, muziek en spel
Steven Ivo, Merel Pauw, Nick Livramento Silva, Dalorim Wartes en Jip Vuik
Decor en kostuums
Sanne Oostervink
Dramaturgie
Daniël van Klaveren
Techniek
Edwin Mol

DIEHELEDING
Hiphop-theater collectief DIEHELEDING is een collectief dat samen bouwt aan muziektheater. Zij maken voorstellingen met als voornaamste genre hiphop, waarbij ze eigen teksten schrijven en eigen muziek produceren. Door hun persoonlijke kijk op thema’s en oude verhalen maken zij voorstellingen voor iedereen, met altijd één been in de (theater)geschiedenis en een ander been in de hedendaagse (muziek)cultuur.

Theater Sonnevanck
Theater Sonnevanck maakt professioneel muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. De voorstellingen ‘Bromance’ (2016) en ‘Princess’ (2018) werden bekroond met de Gouden Krekel, de hoogste prijs die een jeugdtheatervoorstelling kan winnen. ‘Bromance’ was ook te zien in Podium Hoge Woerd.

Randprogrammering
Voor alle kinderen is er een programmaboekje vol opdrachten, puzzels, testjes en vragen over de thematiek van de voorstelling. Dit boekje nodigt de kinderen uit om op een speelse manier na te praten over de thema’s van de voorstelling.


terug naar boven