Theater Utrecht

Zwarte Lente

Let op: Vanwege de tijdelijke sluiting van ons theater door de lockdown is deze voorstelling afgelast.
Heeft u tickets? U krijgt zo snel mogelijk bericht van ons via e-mail.

Als de natuur en de liefde verdwenen zijn, hoe moet je dan verder? Een hedendaags parabel van het Utrechtse stadsgezelschap.

Twee geliefden verbreken hun relatie. De man gaat naar buiten en zoekt rust in de natuur. Maar alles wat groen is, alles wat leeft, is verdwenen. Hoe moet hij nu verder?
Een hedendaagse parabel over liefde, afscheid, het einde van de natuur en de hardnekkige scheiding tussen mens en natuur. Een balanceer-act tussen tekst en beweging voor twee acteurs en een muzikant.

Regisseur Espen Hjort van het Utrechtse stadsgezelschap maakt fysiek en associatief theater over hoe we met elkaar samen (kunnen) leven. Met ‘Zwarte Lente’ zet hij zijn onderzoek naar ecologie en theater voort. Stel dat de relatie tussen mens en natuur een liefdesrelatie is - wie verlaat wie? Wil de natuur wel met ons door? Willen wij door met de natuur? Wie zijn we zonder elkaar?

voorstellingsinfo
Website
Regie en tekst
Espen Hjort
Spel
Mees Borgman en Dries De Sutter
Muziek
Marko Ivic
Artistiek advies
Thibaud Delpeut
Een coproductie van Theater Utrecht en stichting Skorpetind
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Inleiding
Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van een gezelschap? In een inleiding vertellen de makers hierover en ga je in gesprek met hen.
De inleidingen vinden plaats in onze foyer. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je 5 minuten voor aanvang op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. Let op: na aanvang van de inleiding is er geen toegang meer mogelijk.Foto's: Bart Grietens

Radicaal vormgegeven liefdesrelatie tussen mens en natuur.

Het is hard nodig om nieuwe manieren van mens-zijn te vinden want de consequenties van de tweedeling mens-natuur zijn onaangenaam helder geworden.

Espen Hjort
Theater Utrecht - Zwarte Lente - Foto: Benning & Gladkova - Podium Hoge Woerd
Foto: Benning & Gladkova

Theater Utrecht
Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en brengt geëngageerd, hoogwaardig theater op het scherpst van de snede voor een zo breed mogelijk publiek. Het houdt de ogen naar de wereld wijd open en put daarbij uit allerlei mogelijke bronnen: van eeuwenoud tot hagelnieuw, van proza en film tot poëzie. De makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en verkennen zo doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater.

Theater Utrecht - Zwarte Lente - Podium Hoge Woerd - Foto: Bart Grietens & Benning Gladkova
Foto: Bart Grietens & Benning Gladkova

terug naar boven