do 19 december

Theater Utrecht / New Dutch Connections

The Bright Side of Life

Aangrijpende voorstelling met live muziek over vluchten en opnieuw beginnen.

‘Niet daar waar je vandaan komt, maar waar het goed met je gaat, is je thuis.’

Bright Richards maakt een lichte én aangrijpende voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn geliefde thuisland moet ontvluchten en in Nederland opnieuw begint: inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. Theatermaker en acteur Bright Richards gebruikte zijn eigen verhaal als inspiratie voor deze voorstelling. Inmiddels ondersteunt hij zelf nieuwkomers in Nederland, onder andere via het maken van theater.

In 2017 ontving Bright met New Dutch Connections de prestigieuze Gieskes-Strijbis Podiumprijs, omdat hij “als eigenzinnig theatermaker bruggen bouwt tussen mensen die elkaar nog niet kennen”.

Koop een extra kaartje voor een vluchteling
Wil je een vluchteling / statushouder de kans te geven om de voorstelling te zien en lijkt het je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Koop dan een kaartje voor jezelf én een vluchteling. Kies voor deze optie bij het selecteren van kaarten en wij zorgen ervoor dat het extra kaartje aan een vluchteling wordt gegeven die graag wil komen kijken.

 

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Concept, tekst en spel
Bright O. Richards
Tekst en regie
Ko van den Bosch
Muziek
Oleg Fateev
Locatie
Podium Hoge Woerd

The Bright Side of Life zoekt én vindt een nieuwe vorm van geëngageerd theater, en dat is zeldzaam in het huidige toneel.

Een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.

Foto's: Roel van Berckelaer

terug naar boven