Theater Utrecht / New Dutch Connections

The Bright Side of Life

Aangrijpende voorstelling met live muziek over vluchten en opnieuw beginnen.

‘Niet daar waar je vandaan komt, maar waar het goed met je gaat, is je thuis.’

In zijn thuisland Liberia was hij een beroemd tv-acteur. Lange tijd bood die status hem bescherming in een land dat steeds heftiger verstrikt raakte in een bloedige burgeroorlog. Maar dan komt ook voor hem het moment dat het te gevaarlijk wordt.
In 'The Bright Side of Life' neemt acteur Bright Richards ons mee in een verhaal dat wel móet lijken op zijn persoonlijke geschiedenis. Het verhaal van een vlucht, van alles achterlaten. Het verhaal over de aankomst in een ver, koud land en de ongelooflijke wirwar van procedures die hem wachten. En dan het keiharde moment waarop zijn asielaanvraag definitief lijkt afgewezen. Maar toch is 'The Bright Side of Life' vooral een verhaal van hoop en levenskracht, ondersteund door beurtelings melancholieke en opzwepende accordeonklanken van Oleg Fateev.

In 2017 ontving Bright met New Dutch Connections de prestigieuze Gieskes-Strijbis Podiumprijs, omdat hij “als eigenzinnig theatermaker bruggen bouwt tussen mensen die elkaar nog niet kennen”.

Koop een extra kaartje voor een vluchteling
Wil je een vluchteling / statushouder de kans te geven om de voorstelling te zien en lijkt het je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Koop dan een kaartje voor jezelf én een vluchteling. Kies voor deze optie bij het selecteren van kaarten en wij zorgen ervoor dat het extra kaartje aan een vluchteling wordt gegeven die graag wil komen kijken.

 

voorstellingsinfo
Website
Concept, tekst en spel
Bright O. Richards
Tekst en regie
Ko van den Bosch
Muziek
Oleg Fateev

The Bright Side of Life zoekt én vindt een nieuwe vorm van geëngageerd theater, en dat is zeldzaam in het huidige toneel.

Een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.Foto's: Roel van Berckelaer

terug naar boven