Theatergroep Aluin

Metamorfosen van Ovidius

Een buitenvoorstelling van klassieke Romeinse verhalen over nare goden en rare mensen.

Na de vele Griekse tragedies komt Aluin nu met een toneelbewerking van misschien wel het meest beroemde Romeinse gedichtenboek: Metamorfosen. Aluin speelt in een poëtische voorstelling de mooiste verhalen van dit meesterwerk van Ovidius. Eeuwenlang na de val van het Romeinse Rijk dient zijn werk nog als inspiratiebron voor alle dichters, waaronder William Shakespeare.

Narcissus en Echo, Venus en Mars, Philemon en Baucis, Daedalus en Icarus, Apollo en Daphne en nog meer prachtige, weemoedige verhalen over uitzinnige liefde en verstikkende afgunst, over hoogmoedige goden en wrede straffen, over eigenliefde en verraad, angst, verlies en vertrouwen. Alles verandert en niets blijft hetzelfde.

Op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd brengt Aluin deze toneelbewerking van klassieke Romeinse verhalen.
De voorstelling vindt plaats tijdens de Romeinenweek in samenwerking met Museum Hoge Woerd.

voorstellingsinfo
Website
Teksten
Ovidius en Erik Snel
Vertaling
M. d’Hane-Scheltema
Spel
Gabby Bakker en Victorine Plante
Regie
Erik Snel
Vormgeving
Anouk van Schie
Locatie
Buitenpodium van Castellum Hoge Woerd

Ik wil gaan spreken van gedaanten die in nieuwe werden veranderd. Goden, leen mijn werk uw adem, want ook u deed mee aan die veranderingen.

– Ovidius

Geen enkel ding in dit heelal, geloof me, gaat teloor, maar alles wisselt en vernieuwt. Men spreekt van een geboorte als er iets anders aanvangt dan er was, en sterven is ophouden met hetzelfde-zijn. En toch, het groot geheel blijft wel bestaan, al schuift er nog zoveel van hier naar daar.

– Ovidius


terug naar boven