Theatergroep Aluin

De Odyssee

Reis in sneltreinvaart mee met de Griekse held Odysseus in deze hilarische voorstelling.

Iedereen heeft er weleens van gehoord: De Odyssee van Homerus. “Die enorme tocht naar huis van de Griekse held Odysseus”. “Ohja, die avonturen met eenogige reuzen, kannibalen en superaantrekkelijke zangeressen”, “En ondertussen moest zijn vrouw Penelope thuis alle minnaars van zich afslaan”.

De Odyssee is een van de beroemdste verhalen uit de Griekse oudheid. Hilarisch en recht tot de kern speelt Aluin de tien jaar lange zwerftocht van Odysseus in sneltreinvaart. De spelers brengen de Game of Thrones-achtige wereld tot leven voor iedereen van 14 tot 100 jaar oud.

De Odyssee van Theatergroep Aluin wordt gepresenteerd in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden). Eerder was deze voorstelling als buitenvoorstelling te zien op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd.

 

voorstellingsinfo
Website
Tekst
Erik Snel
Regie
Victorine Plante
Spel
Boris van Bommel, Hiske Eriks, Jilles Flinterman
Vertaling
Patrick Lateur – Odyssee, een zwerver komt thuis

Inleiding
Bent u nieuwsgierig en wilt u meer weten over De Odyssee? In de inleiding vertelt één van de teamleden van Theatergroep Aluin over het gezelschap en waarom ze in de klassieken duiken in hun voorstellingen. Ook vertellen ze over hoe een voorstelling tot stand komt.
Let op: de inleiding is verplaatst van de studio naar de Theaterzaal. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon.

De Odyssee van Theatergroep Aluin is échte vertelkunst

Zo volkomen puur en eenvoudig een toneelstuk brengen, dat kan dus.Foto's: Sanne Peper

terug naar boven