za 11 december

Theatergroep Aluin

Bakchanten

In deze woeste tragedie vol hysterie en ongeloof trekken de Bakchanten, een groep wilde en dronken vrouwen, zingend en dansend door het land.

Onder invloed van de aantrekkelijke Dionysos, de god van plezier en dans, geven ze zich bloot aan genot. Koning Pentheus erkent Dionysos niet als god en wil de orde in zijn land handhaven. Hij neemt Dionysos gevangen. Een beslissing met een gruwelijke afloop.

De aantrekking van oerkracht en extase van Dionysos staat in deze voorstelling recht tegenover de regels van Pentheus. Deze theaterbewerking is gebaseerd op de vertaling van Euripides’ Bakchanten door Gerard Koolschijn. De oeroude Griekse koorliederen zijn opnieuw op muziek gezet door New Cool Collective toetsenist Willem Friede. Hij componeerde driestemmige, bloedmooie koorliederen die volledig acapella worden uitgevoerd.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst
Euripides
Vertaling
Gerard Koolschijn
Bewerking
Erik Snel
Regie
Victorine Plante
Spel
Myrthe Boersma, Audrey Bolder en Maxime Vandommele
Composities
Willem Friede
Productie van Theatergroep Aluin

Lekker brutale en actuele waanzinsroes.

Huiveringwekkend mooie Bakchanten

Aluin
Het Utrechtse theatergezelschap speelde zowel op ons buitenpodium als in de zaal verschillende prachtige oersterke verhalen met een tijdloze noodzaak. Teruggebracht tot de kern, meeslepend, hilarisch en dynamisch. Overal en voor iedereen die nieuwsgierig is.

Goed om te weten
Spreek uit als ‘Bagganten’

Educatie
De voorstelling is geschikt voor de bovenbouw havo/vwo, neem voor meer info contact op met marianne.teravest@podiumhogewoerd.nl


terug naar boven