vr 04 februari t/m zo 15 mei

Theatergroep Aluin

Don't fuck with Artemis

Hilarische Griekse tragedie over de verdoemde kinderen van een rampzalig nageslacht.

De Trojaanse oorlog is voorbij. Koning Agamemnon is vermoord door zijn vrouw Klytaimnestra, omdat hij zijn dochter Ifigineia offerde voor de strijd. Wat niemand weet, is dat Artemis haar op het laatste moment heeft gered. Ifigineia leeft nog. Vele jaren gaan voorbij, totdat Ifigineia besluit terug te gaan naar huis.

Theatergroep Aluin wekt mythologische figuren tot leven in een hedendaagse setting in deze hilarische noodlotskomedie over de verdoemde kinderen van een rampzalig nageslacht.

Na de succesvolle tournees van ‘De Wraak van Ifigineia’ en ‘(it sucks to be) Helena’ presenteert Theatergroep Aluin het derde deel van haar ‘Terug uit Troje Trilogie’. In de theaterreeks staan de effecten van oorlog op de mens en familie centraal. De geschiedenis is bekend, maar deze personages kregen zelden een stem.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst
Erik Snel
Regie
Daphne de Bruin
Spel
Dennis Coenen, Victorine Plante, Klaas Postmus en Ayisha Siddiqi
Producent
Theatergroep Aluin

Theatergroep Aluin
Het Utrechtse gezelschap Aluin staat voor oersterke verhalen, veelal uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare. Aluin brengt deze verhalen voor een breed publiek, helder en dynamisch en met een flinke dosis humor.

Eerder was Aluin te zien in onze theaterzaal met het eerste deel van de trilogie ‘(it sucks to be) Helena’ (één van de eerste voorstellingen in onze zaal), ‘Oidipous Unplugged’, ‘Ken je klassiekers!’ en het drieluik ‘1600 Slag bij Nieuwpoort’, ‘1609 Staakt het vuren’ en ‘1619 Maak het kort’.


terug naar boven