do 12 t/m zo 15 mei
Buitenpodium Castellum

Theatergroep Aluin

De Ilias

Het is oorlog in Troje. Al negen jaar bevechten de Grieken en de Trojanen elkaar. Achilles is de onverslaanbare Griekse vechtmachine, maar hij weigert verder te vechten als zijn buitgemaakte vrouw Briseïs wordt afgenomen. Zonder Achilles zijn de Grieken kansloos. Dat blijkt des te meer als zijn beste vriend Patroklos sneuvelt in de strijd, vermoord door de Trojaanse prins Hektor. Het maakt Achilles woedend en hij keert terug naar de frontlinie, met een ongekend bloedbad tot gevolg.

Het is de meest bekende oorlog uit de oudheid: de Trojaanse Oorlog. Theategroep Aluin was eerder te zien in onze zaal met de voorstelling ‘De Odyssee’, die andere bestseller van Homerus. Nu kiest Aluin ervoor om ook dit epos ten tonele te brengen. Een gruwelijk, bloederig en vrouwonvriendelijk verhaal. Maar ook prachtig, poetisch en romantisch.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Schrijver en regisseur
Erik Snel
Actrice en regisseuse
Victorine Plante
Actrice
Hiske Eriks
Acteur
Boris van Bommel
Acteur
Jillis Flinterman
Kostuums
Anouk van Schie
Locatie
Buitenpodium Castellum

Theatergroep Aluin
Theatergroep Aluin maakt al meer dan 25 jaar helder en concreet theater. Teksttoneel met veel humor en dynamiek voor een breed publiek. De oersterke verhalen die ze spelen komen uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare. Regelmatig maken ze nieuw repertoire, maar het is altijd gebaseerd op die prachtige etalage aan grote verhalen over het menselijk tekort. Omdat hoogmoed en jaloezie, verliefdheid en machtswellust zowel dieptragisch als hilarisch kunnen zijn en nog vaker een verwarrende combinatie van beide.


terug naar boven