Theatergroep Aluin

Theatergroep Aluin bestaat 25 jaar en dat vieren ze! Al 25 jaar speelt Aluin oersterke verhalen: klassiekers uit het wereldrepertoire zoals oude Griekse tragedies, het werk van Shakespeare en verhalen uit de Bijbel. Om hun jubileumjaar af te sluiten spelen ze een weekend lang klassiekers uit het roemruchte verleden van Aluin.

Oidipous Unplugged
De oorsprong van de Unplugged klassiekers ligt in de persoonlijke ambitie van regisseur Erik Snel om als theatermaker net als een muzikant ergens te gaan staan en te kunnen spelen. Oidipous Unplugged; zonder decor of rekwisieten, maar met de fantasie van de acteurs, de onverslijtbare tekst en de verbeelding.
Wie is wijs? Teiresias, de blinde ziener die Oidipous waarschuwt geen onderzoek te doen naar een moord uit het verleden? Of Oidipous zelf, die ‘ziende blind’ is? Oidipous is de meester-thriller van Sofokles over de man die door zijn ouders aan de gieren wordt gevoerd om te voorkomen dat de vloek van de goden uitkomt. In de mooie, heldere vertaling van Gerard Koolschijn en geregisseerd door Erik Snel.

Op vrijdag 20 januari speelt Theatergroep Aluin tijdens het theaterdiner vier tragedies van Shakespeare uit Ken je Klassiekers en in de theaterzaal Ken je Klassiekers II (verhalen uit de Bijbel).

 

voorstellingsinfo
Website
Credits
Ken je Klassiekers!
Spel
Jilles Flinterman, Boris van Bommel en Hiske Eriks
Tekstselectie en bewerking
Erik Snel
Regie
Victorine Plante
Credits
Ken je Klassiekers II
Spel
Jilles Flinterman, Boris van Bommel en Hiske Eriks
Tekstselectie en bewerking
Erik Snel
Regie
Victorine Plante
Locatie

Ken je Klassiekers - Foto: Sanne Peper
Oidipous Unplugged - Foto: Sanne Peper

terug naar boven