Theatergroep Suburbia

Troost & Zonen

Een zwarte komedie over vier mannen van drie verschillende generaties, zonder moeder of partner.

Grootvader van 75, zijn zoon van 50plus en twee kleinzoons van begin 30. Opa vult zijn pensioengat als Schnabbelsinterklaas, zijn zoon draagt stiekem jurken. En de kleinzoons? Die zitten knel in hun carrières en hun liefdes. Al jaren hebben ze elkaar niet willen zien.

Een gewelddadige speling van het lot maakt dat ze alsnog op elkaar aangewezen zijn. Grootvader zal, samen met zijn kleinzoons weer voor zijn ‘kind’ moeten zorgen. Even lijkt de familie weer een warm en veilig nest. Maar binnen de kortste keren raken ze verstrikt in hun verleden, heden en toekomst.

Een zwarte komedie over drie generaties mannen. Komisch in hun tragiek. Tragisch in hun verbondenheid. Troost & Zonen is de opvolger van Winterbloemen, waarin 4 vrouwen te zien waren. Afgelopen jaar was Neelie van Theatergroep Suburbia in onze zaal te zien.

Gratis inleiding: scroll naar beneden voor meer informatie!

voorstellingsinfo
Website
Spel
Peter Blok, Aus Greidanus sr., Justus van Dillen en Xander van Vledder
Tekst
Peer Wittenbols
Regie
Rob Ligthert
Decor en licht
Catharina Scholten
Kostuum
Bernadette Corstens
Locatie
Podium Hoge Woerd

Inleiding
Justus van Dillen speelt in Troost & Zonen de rol van zoon Cas. Hoe is het om een rol te spelen in een nieuw geschreven toneelstuk zoals Troost & Zonen van schrijver Peer Wittenbols? Hoe vind je houvast in een tekst die nooit eerder door iemand anders is gespeeld? Of maakt het niet of je in een nieuw of oud stuk speelt? Hoe bouwt een acteur eigenlijk zijn rol op? Justus vertelt je meer over de totstandkoming van Troost & Zonen. De inleiding begint om 19.30 uur en is vrij toegankelijk.

Justus van Dillen (1985) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie in Maastricht. De eerste jaren na zijn afstuderen speelde hij bij verschillende grote gezelschappen zoals NTGent, Het Toneel Speelt en Noord Nederlands Toneel. Vorig seizoen was Justus te zien in ‘Geen Paniek!’ van De La Mar Producties. Bij Suburbia speelde Justus de monoloog ‘Judas’ (2015) en ‘Vijand van het Volk’ (2016). Naast ‘Troost & Zonen’ speelt hij dit seizoen ook bij ‘Bedrog’ van Harold Pinter.

 

Foto's: Bart Grietens

Wittenbols & Ligthert
Schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert maakten eerder voor Suburbia ‘Winterbloemen’. Sinds de jaren negentig hebben zij een rijk geschakeerd oeuvre opgebouwd en oogstten succes met toneelstukken als ‘Liefdeslied’, ‘Honingjagers’ en ‘Winterbloemen’.

Foto's: Eddy Wenting en Paulina Matusiak

terug naar boven