za 04 april

Theatergroep Suburbia

Judas

Judas neemt voor het eerst het woord en vertelt ons over zijn leven en vriendschap met Jezus.

Al tweeduizend jaar is er geen sterveling die zijn kind Judas noemt. Waarom werd die naam een icoon van verraad? Wat hield zijn verraad precies in? Wilde Judas werkelijk Jezus de dood injagen? Wat waren zijn motieven toen hij de fatale kus gaf?

Meer dan twee millennia later neemt Judas voor het eerst het woord. Hij vertelt ons over zijn leven, zijn vriendschap met Jezus, en over grootse plannen om de wereld te verbeteren. En confronteert ons met de judas in onszelf.

‘Judas’ is geschreven door Lot Vekemans, internationaal Nederlands’ meest gespeelde toneelschrijfster. Zij maakt van de historische figuur Judas een man die het publiek bij de kladden vat. Ontroerend en grappig tegelijkertijd.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst
Lot Vekemans
Regie
Albert Lubbers
Spel
Justus van Dillen
Decorontwerp
Herbert Janse
Kostuumontwerp
Dorien de Jonge
Locatie
Podium Hoge Woerd

Inleiding
Bent je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van een gezelschap? In een inleiding vertellen de makers hierover en ga je in gesprek met hen.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. Let op: na aanvang van de inleiding is er geen toegang meer mogelijk.

Regisseur Albert Lubbers heeft terecht vertrouwd op de krachtige tekst van Vekemans en het aardse spel van Van Dillen. Judas leeft in het nu. Suburbia’s tekst en spel zijn virtuoos.

Het Parool

Acteur Justus van Dillen is de perfecte Judas: slinks, maar totaal geloofwaardig.

De Volkskrant
Theatergroep Suburbia - Judas - Podium Hoge Woerd - Foto: Claudia Kamergorodski
Foto: Claudia Kamergorodski
Foto: Claudia Kamergorodski

Judas laat zien dat iets nooit zwart of wit is. Daarom is zijn verhaal nog altijd heel relevant.

Acteur Justus van Dillen over de voorstelling

terug naar boven