Theatergroep Suburbia

Een goed jaar

Dé tragikomedie van dit seizoen. Over een warmbloedige familie in zwaar weer.

Na de nodige tegenslagen breekt een goed jaar aan voor de familie Mortier. Hun dochter is genezen verklaard en zowel zoon als dochter slaan nu hun vleugels uit. Hoopvol begint iedereen na te denken over de toekomst. Totdat moeder onverwacht een ingrijpende beslissing neemt. Is haar keuze voor zichzelf een keuze tegen haar gezin?

Veelgeprezen toneelschrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert werken al ruim dertig samen en leveren met ‘Een Goed Jaar’  hun derde gezamenlijke voorstelling voor Theatergroep Suburbia. Een warmbloedige toneelstuk waarin zij een eerlijk, emotioneel en geestig portret tekenen van een modern gezin in een turbulente fase. Een verhaal over rouwverwerking en familieverhoudingen. Treurig en komisch tegelijk.

'Een Goed Jaar' belooft een bijzondere ervaring te worden. Elke toeschouwer krijgt zijn eigen koptelefoon op en wordt zo ondergedompeld in een speciaal geluidsdecor. Verschillende lagen van spel, ingenieus licht en geluid nemen de toeschouwers mee op een persoonlijke reis.

Theatergroep Suburbia was al eerder in onze theaterzaal te zien met ‘Neelie’ en ‘Troost en Zonen’. In ‘Winterbloemen’ zag je ook Anneke Blok.

 

voorstellingsinfo
Website
Spel
Anneke Blok, Paul R. Kooij, Kaatje Kooij, Piet Kooij
Tekst
Peer Wittenbols
Regie
Rob Ligthert
Toneelbeeld
BrotherTill

Inleiding
Door omstandigheden gaan de inleiding die om 15.00u en 19.30u zouden plaatsvinden niet door. Heeft u hiervoor tickets? Dan ontvangt u zo spoedig mogelijk bericht via e-mail.

Ondanks het strakke format waarin Ligthert zijn spelers dwingt, voelt Een goed jaar nergens loodzwaar aan. Daarvoor is de speelstijl te levendig.
Foto's: Bart Grietens

Theatergroep Suburbia
Anneke Blok, een van de meest geliefde actrices van ons land, speelt de rol van moeder Mortier. Extra bijzonder is dat topacteur Paul R. Kooij en zijn échte zoon en dochter – allen afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem – de rollen van vader en kinderen op zich nemen.

Peer Wittenbols –  één van de meest succesvolle toneel- en scenarioschrijvers van dit moment – schreef ‘Een goed jaar’, op de lichtvoetige toon die zo kenmerkend is voor zijn werk.

Het jonge creatieve duo BrotherTill verzorgde de vormgeving van de voorstelling. Spectaculair kleurrijk en beeldend spreekt decor en licht de zintuigen op meerdere lagen aan.


terug naar boven