za 21 november

Theatergroep Suburbia

Een goed jaar

Dé tragikomedie van dit seizoen. Over een warmbloedige familie in zwaar weer.

Na de nodige tegenslagen breekt een goed jaar aan voor de familie Mortier. Hun dochter is genezen verklaard en zowel zoon als dochter slaan nu hun vleugels uit. Hoopvol begint iedereen na te denken over de toekomst. Totdat moeder onverwacht een ingrijpende beslissing neemt. Is haar keuze voor zichzelf een keuze tegen haar gezin?

Veelgeprezen toneelschrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert werken al ruim dertig samen en leveren met ‘Een Goed Jaar’  hun derde gezamenlijke voorstelling voor Theatergroep Suburbia. Een warmbloedige toneelstuk waarin zij een eerlijk, emotioneel en geestig portret tekenen van een modern gezin in een turbulente fase. Een verhaal over rouwverwerking en familieverhoudingen. Treurig en komisch tegelijk.

'Een Goed Jaar' belooft een bijzondere ervaring te worden. Elke toeschouwer krijgt zijn eigen koptelefoon op en wordt zo ondergedompeld in een speciaal geluidsdecor. Verschillende lagen van spel, ingenieus licht en geluid nemen de toeschouwers mee op een persoonlijke reis.

Theatergroep Suburbia was al eerder in onze theaterzaal te zien met ‘Neelie’ en ‘Troost en Zonen’. In ‘Winterbloemen’ zag je ook Anneke Blok.

 

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Spel
Anneke Blok, Paul R. Kooij, Kaatje Kooij, Piet Kooij
Tekst
Peer Wittenbols
Regie
Rob Ligthert
Toneelbeeld
BrotherTill
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Inleiding
Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van een gezelschap? In een inleiding vertellen de makers hierover en ga je in gesprek met hen.
De inleidingen vinden plaats in onze foyer om 15.00u en 19.30u. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je 5 minuten voor aanvang op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. Let op: na aanvang van de inleiding is er geen toegang meer mogelijk.

Ondanks het strakke format waarin Ligthert zijn spelers dwingt, voelt Een goed jaar nergens loodzwaar aan. Daarvoor is de speelstijl te levendig.

Foto's: Bart Grietens

Theatergroep Suburbia
Anneke Blok, een van de meest geliefde actrices van ons land, speelt de rol van moeder Mortier. Extra bijzonder is dat topacteur Paul R. Kooij en zijn échte zoon en dochter – allen afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem – de rollen van vader en kinderen op zich nemen.

Peer Wittenbols –  één van de meest succesvolle toneel- en scenarioschrijvers van dit moment – schreef ‘Een goed jaar’, op de lichtvoetige toon die zo kenmerkend is voor zijn werk.

Het jonge creatieve duo BrotherTill verzorgde de vormgeving van de voorstelling. Spectaculair kleurrijk en beeldend spreekt decor en licht de zintuigen op meerdere lagen aan.


terug naar boven