do 01 januari

Theo Nijland

En de rest is onzin

Eén van de beste kleinkunstenaars van Nederland: Theo Nijland scheidt de zin van de onzin in deze scherpe, melodieuze en swingende voorstelling.

Het bevalt Theo steeds beter alleen. Ook het publiek ziet en hoort hem graag een avond alleen aan de vleugel. Dat bleek uit de enthousiaste reacties op zijn laatste solovoorstelling ‘Desalniettemin’. In ‘En de rest is onzin’ scheidt hij, als een ober die aan tafel een zeetong fileert, de zin van de onzin. Hij zingt of zing-zegt alles vanuit een totaal ongenuanceerd eigen gelijk, altijd scherp en grappig, melodieus en swingend.

Ik schrijf en zing dit niet
om niet totaal gedeprimeerd te raken
(zoals er cabaretiers zijn die beweren
dat ze lijden aan het leven, aan depressies
of verslavingen om daarmee te maskeren
dat ze eigenlijk nogal gewoontjes zijn). 

Nee, dit liedje heeft geen hoger doel
dan jullie er misschien mee te vermaken.
En de rest is onzin.

voorstellingsinfo
Website
Locatie
Podium Hoge Woerd

De toekomstmuziek waarmee Theo Nijland de moderne tijd bekritiseert is vintage Theo Nijland. (…) Vol ironie, zelfspot en mooie vondsten.

Nijlands liedjes en verhalen vechten stuk voor stuk om de prijs van ‘meest cynische’, ‘meest romantische’, of ‘zwierigste veeg uit de pan’ van de avond. En zijn steeds goed voor een brede grijns en bewondering voor het ambacht van de tekstschrijver. En diens pianospel, niet te vergeten.

Theo Nijland
Theo Nijland is één van de beste kleinkunstenaars van Nederland. Hij won twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs, in 1995 met The Shooting Party voor het theaterlied ‘Kaal’ en in 2010 met Brigitte Kaandorp voor ‘Lente’. In 2015 ontving Theo Nijland de Groenman-taalprijs. Afgelopen theaterseizoen was Theo bij ons te zien met de voorstelling ‘Desalniettemin’.


terug naar boven