Specials

Abel van Gijlswijk

AABZ'25 TOUR JA EN NEE

Nieuwe Namen
Tickets
AABZ'25 TOUR JA EN NEE

In deze gepolariseerde tijden breekt Abel van Gijlswijk met het zwart-wit denken. Geen gepolder, geen grijze compromissen: ja én nee.

Van Gijlswijk, bekend als frontman van de punkband Hangyouth, is de stem van een generatie. De enige nieuwe publieke intellectueel onder de vijftig die ertoe doet. Tieneridool. En Abel is het radicaal oneens met de manieren waarop hij wordt geduid door de pers. Ja, hij leidt de enige Nederlandse punkband die ertoe doet. Ja, natuurlijk is ook zijn solowerk iconisch. En ja, zijn theatertours zijn even uitverkocht als legendarisch. En natuurlijk gaat het boek dat hij aan het schrijven is levens veranderen. Maar dat definieert hem niet als mens. 

Met oer-Hollandse bescheidenheid zegt Abel: "Ik ben een zak van huid vol organen, botten, bloed en goede bedoelingen." Verwacht een willekeurig gecureerde bloemlezing met verhalen van anarchistisch zenboeddhisme tot aan dropshippers. Maak je klaar voor een nieuwe show van Abel.

Tickets en tijden

Datum za 19 april
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum za 19 april
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

Over Abel van Gijlswijk

Abel van Gijlswijk is rapper, zanger, schrijver, acteur, punk-icoon, stijl-goeroe en labelbaas. We kennen hem van zijn werk als Vice-presentator, van zijn band Hang Youth en zijn solo rap-act Abel. Daarnaast maakte hij vorig jaar een stijf-uitverkocht anarchistisch debuutprogramma.

Credits

Tekst & concept: Abel van Gijlswijk