zo 12 december

Tjerk Ridder

Trekhaak Gezocht

Een ode aan elkaar helpen en vertrouwen. Deze Utrechtse theatermaker trekt dwars door Europa met een caravan, maar zónder auto.

In deze prikkelende en inspirerende voorstelling maakt de Utrechtse theatermaker Tjerk Ridder zichtbaar wat er kan gebeuren als je je durft open te stellen voor het onbekende. Met een caravan maar zonder auto liftte hij van Utrecht naar Istanbul. Onder het motto ‘je hebt anderen nodig om verder te komen’ ging hij letterlijk op zoek naar een trekhaak en daarmee naar welwillendheid, gastvrijheid en vertrouwen. De vele Europeanen die hem tijdens zijn reis een trekhaak boden vroeg hij naar hun dromen en grenzen.

Met zijn multimediale voorstellingen neemt Ridder zijn toeschouwers mee op zijn reizen – en naar henzelf. Pianist Jochem Braat begeleidt hem daarbij. ‘Trekhaak gezocht’ is een muzikaal en interactief programma met vertellingen, songs en filmmateriaal en universele thema’s als oorsprong, dromen, daadkracht, eenzaamheid, gastvrijheid, vooroordelen en vertrouwen.

Tjerk Ridder maakte de afgelopen jaren drie symbolische reizen door Europa en stond eerder in onze theaterzaal met zijn programma ‘Bonne Route!, een moderne pelgrimstocht samen met zijn ezeltje Lodewijk van Frankrijk naar Nederland.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Spel
Tjerk Ridder
Piano, toetsen
Jochem Braat
Muziek
Tjerk Ridder, Matthijs Spek
Film
Peter Bijl
Theatertechniek
Tom Van Den Broeck

terug naar boven