do 01 januari

Toneelgroep Maastricht met Maartje vd Wetering & Porgy Franssen

Peachez

Een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis naar de succesroman van Ilja Leonard Pfeijffer.

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en in de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een voor hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez, en er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen deze bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis, naar de gelijknamige succesroman van Ilja Leonard Pfeijffers (genomineerd voor de Libris Literatuurprijs). Onder regie van Michel Sluysmans en met muziek van Axl Peleman wordt dit een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde.

voorstellingsinfo
Website
Spel
Porgy Franssen, Maartje van de Wetering en Axl Peleman
Tekst
Ilja Leonard Pfeijffer
Bewerking en regie
Michel Sluysmans
Muziek
Axl Peleman en Ron Reuman
Decorontwerp
Michiel Voet
Kostuumontwerp
Sabine Snijders
Lichtontwerp
Bart van den Heuvel
Dramaturgie
Paul Slangen
Locatie
Podium Hoge Woerd

Dat Toneelgroep Maastricht met huisschrijver Ilja Leonard Pfeijffer goud in handen heeft, bleek al eerder in het meesterlijke Noem het maar liefde. Peachez is opnieuw een pareltje.

Scènes

Porgy Franssen voelt zich thuis in zijn rol van wereldvreemde professor.

De Volkskrant

Regisseur Michel Sluysmans heeft met succes zijn tanden in deze pittige tekst gezet.

De Limburger

Inleiding
Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van een gezelschap? De inleiding voor Peachez wordt gegeven door actrice Maartje van de Wetering. Maartje vertelt over de thematiek van de voorstelling en over de artistieke keuzes die gemaakt zijn in het creatieproces.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. Let op: na aanvang van de inleiding is er geen toegang meer mogelijk.


terug naar boven