do 01 januari

Toneelgroep Oostpool

Romeo & Julia

Een hedendaagse, brutale bewerking van de Shakespeare klassieker over de boven alles uitstijgende krachten: haat en liefde.

Romeo en Julia, wie kent ze niet? Deze Shakespeare-klassieker is misschien wel een van de meest vertelde liefdesverhalen in de theatergeschiedenis. Het stuk weet al eeuwenlang steeds opnieuw te raken en te inspireren. In een wereld waarin iedereen zich laat leiden door geweld, vechten de jonge Romeo en Julia voor hun liefde voor elkaar.

Regisseur Marcus Azzini (Angels in America, On the Road) laat zich opnieuw door dit verhaal inspireren. Zoals Romeo en Julia een antwoord zoeken in hun liefde zoekt Azzini naar nieuwe antwoorden en ontdekkingen in dit klassieke drama. Waar gaat dit stuk dat een onmogelijke liefde toont nu eigenlijk echt over? Waar komt de haat vandaan? En is het naïef om te denken dat we haat met liefde kunnen bestrijden?

Azzini kiest voor een talentvolle spelersgroep van jonge acteurs. Diewertje Dir en Abe Dijkman zijn de gedroomde Julia en Romeo. Met behoud van de originele poëzie herschrijven Jan Hulst en Kasper Tarenskeen (De Ilias) deze toneelklassieker tot een nieuw verhaal dat wij allemaal kennen.

voorstellingsinfo
Website
Tekst
William Shakespeare
Bewerking
Jan Hulst en Kasper Tarenskeen
Regie
Marcus Azzini
Met
Thomas Cammaert, Abe Dijkman, Dieuwertje Dir, Bart van den Donker, Eva van der Gucht, Yannick Jozefzoon, Michael Muller, Chris Peters en Mirjam Stolwijk
Scenografie
Koen Steger
Kostuums
Mattijs van Bergen
Muziek: Bart Rijnink
Casting
Marc van Bree - Kemna Casting
Locatie
Podium Hoge Woerd

Een swingende, stoute en messcherpe Romeo en Julia… Lieve hemel, de energie spat er vanaf.

Hulst en Tarenskeen mengen hoog en laag, toen en nu, plat en poëtisch zo gretig en virtuoos dat een verbijsterend, fonkelnieuw taalbrouwsel ontstaat, niet gewoon eigentijds maar zelfs futuristisch… Ronduit briljant.

Foto's: Sanne Peper
Foto: Krista van der Niet

terug naar boven