di 03 t/m do 05 november

Toneelgroep Oostpool

Skylight

Indringend portret van twee geliefden op het kruispunt van liefde en politiek.

Na een onverwachts bezoek wordt de eens gepassioneerde relatie tussen schoolleraar Tom en gastro-tycoon Eva opnieuw aangewakkerd. Tom woonde jaren eerder bij haar gezin, waar hij vertrok nadat hun affaire ontdekt werd door Eva’s inmiddels overleden man.

De twee voormalige geliefden raken opgesloten in een gevaarlijke strijd tussen wederzijds verlangen en tegenovergestelde ideologieën. In 'Skylight' worden maatschappelijke kloven door liefde overstegen, maar blijken er tegelijkertijd onoverbrugbare economische en sociale verschillen te bestaan.

Jeroen De Man haalt in zijn laatste regie bij Oostpool het prijswinnende 'Skylight' van de Britse toneelschrijver David Hare naar het hier en nu. In dit actuele huiskamerdrama zet De Man de verhoudingen tussen man en vrouw op scherp door de oorspronkelijke genderverdelingen van de drie personages om te wisselen.

 

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst
David Hare
Vertaling
Maaike van Rijn
Bewerking en regie
Jeroen De Man
Regie-assistent
Emilie Pos
Spel
Emma Buysse, Thomas Höppener, Amy Rombout, Marie Louise Stheins, Chiem Vreeken, Carly Wijs
Dramaturgie
Madelon Kooijman
Kostuums
Sarah Nixon
Muziek
Rik Elsgeest
Decorontwerp
Catharina Scholten
Lichtontwerp
Wiel Coopmans
Beeld
Henri Verhoef
Coproductie
Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Well made play met geweldige cast blijft moeiteloos twee uur boeien.

Vlijmscherpe dialogen en een vileine kijk

Als acteur weet je dat je in goede handen bent bij De Man. Hij is een van de beste spelregisseurs van ons land, en bij uitstek goed in het regisseren van gelaagde komedie. Met Skylight bevestigt hij die status. De acteurs schitteren in hun rollen, Marie Louise Stheins als plompe zakenvrouw voorop.

NRC Handelsblad

Corona Proof | 2 x een topcast!
Skylight toert met een dubbele topcast. En dat is goed nieuws. Mocht bijvoorbeeld een van de acteurs ziek worden, dan leidt dat niet automatisch tot het annuleren van een voorstelling. Meer speelzekerheid en meer kans om één van beide top-casts te zien in de nieuwste productie van Jeroen De Man.
Cast 1 | Marie Louise Stheins, Chiem Vreeken en Emma Buysse
Cast 2 | Carly Wijs, Thomas Höppener en Amy Rombout
Welke cast, wanneer speelt is op dit moment nog niet bekend.

De drie acteurs van dit kleinschalige spektakel maken een waar acteer-vuurwerk, waardoor je met rooie oortjes door het sleutelgat blijft turen.

Leeuwarder Courant

Marie Louise Stheins is fenomenaal in relatiedrama Skylight.

Foto's: Sanne Peper

Marie Louise Stheins
Marie Louise Stheins speelde een groot deel van haar carrière bij theatergezelschap De Paardenkathedraal in Utrecht. Later maakte ze de overstap naar het Nationale Toneel (nu HNT) en Theater Malpertuis. In 2000 ontving ze een Theo d’Or voor haar rol in ‘Reigen van Schnitzler’.
Naast prachtige toneelrollen kent het grote publiek Marie Louise vooral van haar rol als Koningin Beatrix in de miniserie ‘Bernhard, Schavuit van Oranje’. Daarnaast was ze te zien in ‘Juliana’, ‘Keyzer & De Boer Advocaten’, ‘Baantjer’ en ‘Oud Geld’.

In ‘Skylight’ deelt Marie Louise Stheins de vloer met Chiem Vreeken en Emma Buysse.

Cast 1 - Foto's: Bas de Brouwer / Cast 2 - Foto's: Bas de Brouwer

terug naar boven