di 03 t/m do 05 november

Toneelgroep Oostpool

Skylight

Indringend portret van twee geliefden op het kruispunt van liefde en politiek.

Twee voormalige geliefden raken verzeild in een gevaarlijke strijd met tegengestelde ideologieën en wederzijdse verlangens. Liefde overstijgt maatschappelijke kloven, die tegelijkertijd onoverbrugbaar blijken.

Schoolleraar Tom krijgt thuis onverwachts bezoek van Renée. Jaren eerder woonde hij bij haar familie in, maar hij vertrok nadat zijn affaire met Eva - de moeder van Renée - werd ontdekt. Nu wil Renée weten waarom destijds hij uit hun leven vertrok.
Kort na dit gesprek verschijnt ook Eva. Hun eens gepassioneerde relatie wordt langzaam opnieuw aangewakkerd. De twee voormalige geliefden raken opgesloten in een gevaarlijke strijd.

In het prijswinnende ‘Skylight’ (1995) van de Britse toneelschrijver David Hare is het hoofdpersonage een man. Regisseur Jeroen De Man onderzoekt wat er gebeurt als hij diens intimiderende en soms vulgaire houding toeschrijft aan een vrouw. Hiermee legt hij een actueel spanningsveld bloot in de huidige genderthematiek.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst
David Hare
Vertaling
Maaike van Rijn
Bewerking en regie
Jeroen De Man
Spel
Emma Buysse, Marie Louise Stheins en Chiem Vreeken
Dramaturgie
Madelon Kooijman
Decorontwerp
Catharina Scholten
Lichtontwerp
Wiel Coopmans
Beeld
Henri Verhoef
Coproductie
Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater
Locatie
Podium Hoge Woerd

Marie Louise Stheins
Marie Louise Stheins speelde een groot deel van haar carrière bij theatergezelschap De Paardenkathedraal in Utrecht. Later maakte ze de overstap naar het Nationale Toneel (nu HNT) en Theater Malpertuis. In 2000 ontving ze een Theo d’Or voor haar rol in ‘Reigen van Schnitzler’.
Naast prachtige toneelrollen kent het grote publiek Marie Louise vooral van haar rol als Koningin Beatrix in de miniserie ‘Bernhard, Schavuit van Oranje’. Daarnaast was ze te zien in ‘Juliana’, ‘Keyzer & De Boer Advocaten’, ‘Baantjer’ en ‘Oud Geld’.

In ‘Skylight’ deelt Marie Louise Stheins de vloer met Chiem Vreeken en Emma Buysse.


terug naar boven