za 12 februari

Toneelgroep Oostpool

Edward II - The Gay King

Sexy en flamboyant koningsdrama over een koppig en levenslustig mens dat het leven viert tot de uiterste consequentie.

Edward is jong en levenslustig. Zijn kroning betekent het begin van een nieuw tijdperk. Het is tijd voor liefde! Passie! Feest! Vrede! Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem zijn leven lang onthouden is.

Terwijl alle ogen op hem gericht zijn, lijkt Edward met zijn keuzes zijn politieke en wereldlijke taken te verwaarlozen. Iedereen om Edward heen dient de kroon en handelt uit landsbelang. Maar wat als dat ‘landsbelang’ voor iedereen iets anders betekent? Is de jonge en tegendraadse Edward gedwongen te kiezen tussen liefde en politiek? Sluiten deze twee elkaar uit of zijn ze te combineren in één mens?

Een scherp en humoristisch koningsdrama over vechten voor de liefde en je idealen, tot de uiterste consequentie.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst
Christopher Marlowe
Bewerking
Jibbe Willems
Regie
Charli Chung
Spel
Abe Dijkman, Fjodor Jozefzoon, Tobias Kersloot, Ziggy Knel, e.a.
Dramaturgie
Madelon Kooijman
 

Charli Chung
Regisseur Charli Chung maakt een eigenzinnig kostuumdrama gebaseerd op Christopher Marlowe’s koningsdrama Edward II en de homo-erotische sonnetten van William Shakespeare. Waar Shakespeare in de 16e eeuw homoseksualiteit nog verstopte, bracht Marlowe met Edward II een van de eerste volwaardige homoseksuele personages ten tonele. Na het zeer goed ontvangen ‘Don Caravaggio’ (nominatie BNG Bank Theaterprijs 2019) en zijn bewerking van Oscar Wildes ‘De Profundis’ (2021) zet Chung opnieuw zijn tanden in een historisch personage.

Italiaans-Nederlandse Charli Chung (Nederland, 1995) studeerde aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Vanaf 2021 maakt Chung een geleidelijke overstap naar het artistieke team van Toneelgroep Oostpool.


terug naar boven