Toneelschuur Producties

Het temmen van de feeks

Wie temt wie in deze Shakespeare-klassieker waarin mannen vrouwen spelen en vrouwen mannen.

Katherina is een vrouw met wie niemand wil trouwen. Haar zusje Bianca, in alles haar tegenbeeld, is veel geliefder. Bianca mag van hun vader echter pas trouwen als ook Katherina aan de man is gebracht. Hoewel dit een helse opdracht lijkt, gaat de rijke Petruchio de uitdaging aan om deze feeks te temmen. Maar wie temt nu eigenlijk wie?

In deze versie van ‘Het temmen van de feeks’ worden alle vrouwenrollen door mannen en alle mannenrollen door vrouwen gespeeld. Een feestelijke voorstelling met nep wimpers, muziek en de prachtige taal van Shakespeare. Met in de hoofdrollen Roeland Fernhout als feeks Katherina en Astrid van Eck als Petruchio.

voorstellingsinfo
Website
Regie
Nina Spijkers
Tekst
William Shakespeare
Met
Astrid van Eck, Roeland Fernhout, Linde van den Heuvel, Julia Lammerts,  Anne-Chris Schulting, Xander van Vledder

Roeland Fernhout ontroert als feeks in kleurrijke Shakespeare

Het is een genot om de actrices zich te horen uitleven in Shakespeares verzen.
Foto's: Sanne Peper

De rijkheid aan betekenis die Spijkers aanboort maakt haar ‘Het temmen van de feeks’ tot een zeer boeiende theaterervaring.

Nina Spijkers over Het temmen van de feeks:
“De afgelopen twee jaar heb ik persoonlijk als een enorme zoektocht ervaren naar mijn stem als theatermaker en als vrouw. Ik heb mij hiervoor vaak schuldig gemaakt aan het wegzetten van feminisme als iets schreeuwerigs en ‘lekker mannen haten’.
Inmiddels zijn er fantastische nieuwe stemmen in de discussie. Het gaat nu over gelijkheid en kracht. Aan de andere kant bewijst de #metoo beweging dat we er nog lang niet zijn. In deze voorstelling onderzoek ik, samen met een club geweldige acteurs, de verschillen en overeenkomsten in man-vrouw verhoudingen nu en in de tijd van Shakespeare. Met dubbelrollen, nep wimpers, prachtige taal, muziek en show formuleren we ons antwoord op Shakespeares stuk.”


terug naar boven