di 21 december

Toneelschuur Producties

Kasimir en Karoline

Deze geestige, muzikale, fonkelende en feestelijke toneelvoorstelling in de regie van Nina Spijkers speelt zich af op een kermis. Een stuk over hoe we ons gevoel van eigenwaarde, geluk en identiteit afmeten aan onze maatschappelijk en financiële status. Hier komen mensen uit verschillende klassen elkaar tegen: van rijke zakenmannen tot hoeren. Ondertussen stevent het land af op een nieuwe economische crisis.

Een van de kermisbezoekers is Kasimir, die net zijn baan als taxichauffeur heeft verloren. Hij is ervan overtuigd dat zijn vriendin Karoline hem om die reden niet meer wil. Weggeduwd door Kasimir richt Karoline haar pijlen op andere mannen.

Kom naar de kermis, vier het leven en de liefde en vergeet tijdelijk je zorgen!

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Regie
Nina Spijkers
Tekst
Ödön Horváth
Vertaling
Tom Kleijn
Met
Shelley Bos, Justus van Dillen, Nikki Kuis, Michael Muller, Jade Olieberg, Romijn Scholten, Sidar Toksoz
Decor
Thomas Rupert, Roos Veenkamp
Kostuums
Daphne de Winkel
Licht
Stefan Dijkman
Geluid
Jan van Eerd
Stage regie assistent Wessel Padberg

Nina Spijkers
Nina Spijkers (1988) is één van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. In 2014 studeerde zij succesvol af aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam met de voorstelling Kwartet. “In februari 2015 won Nina de Top Naeff Prijs, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende studenten. De Top Naeff Stichting prees Spijkers met name vanwege haar tekstbehandeling: ‘De taal van Müller, Büchner, Shakespeare breng jij tot leven in het heden. Je houdt van taal, maar gebruikt de woorden om er een belevenis van te smeden.’


terug naar boven