do 01 januari

Toneelschuur Producties

De Huisbewaarder

De tragikomedie van Harold Pinter over de verwarde Aston in de regie van Paul Knieriem.

Aston is niet helemaal goed bij zijn hoofd. Na een langdurig verblijf in een gesticht is zijn blik op de realiteit troebel geworden. Hij functioneert, in meer of mindere mate, als klusjesman, en assistent van zijn jongere broer Mick, bij wie hij in huis woont.

Het onderscheid tussen fictie en realiteit kan Aston allang niet meer maken. Dat geldt ook voor het inschatten van mensen en situaties. Op een dag loopt hij de zwerver Davies tegen het lijf. Hij heeft medelijden met de oude man en biedt hem een plek aan om te slapen. Maar wie is deze man? Is hij wel wie hij zegt dat hij is? En wat is hij van plan?

voorstellingsinfo
Website
Regie
Paul Knieriem
Tekst
Harold Pinter
Vertaling
Magne van den Berg
Met
Jan-Paul Buijs, René van ’t Hof, Lowie van Oers
Dramaturgie
Pol Eggermont
Decor
Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek
Kostuums
Jorine van Beek
Foto
Annaleen Louwes
Locatie

Een fascinerende theaterervaring: een zwartkomische mindfuck

Een voorstelling waar ik nog niet over ben uitgedacht en dat is altijd goed.

Paul Knieriem
De Troje Trilogie van regisseur Paul Knieriem was afgelopen seizoen ook in ons theater te zien. Na ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)’ werkt Paul Knieriem in deze tragikomedie van Harold Pinter opnieuw samen met Magne van den Berg (vertaling) en René van ’t Hof. Ook Jan-Paul Buijs en Lowie van Oers zijn in deze voorstelling te zien.

Foto's: Sanne Peper

Of hij nu jeugdtheater regisseert bij De Toneelmakerij of als huisregisseur bij Toneelschuur Producties klassiek of nieuw repertoire naar zijn hand zet, eigenlijk is zo’n beetje alles wat Paul Knieriem aflevert goed. Met onopgesmukte lichtvoetige regies tekent hij voor hoogstaand toneel voor een breed publiek. (…) Knieriem zien is kijken naar toekomstig prijzenmateriaal.

Vrij Nederland

terug naar boven