za 19 september

Troubleman / Sadettin Kirmiziyuz / HNT

Citizen K.

Overdonderende en persoonlijke voorstelling, waarin Sadettin Kirmiziyüz zijn eigen identiteit ontleedt. Wat zegt een naam over wie je bent?

Sadettin Kirmiziyüz ondervraagt ons en zichzelf in deze overdonderende voorstelling over de rol die identiteit in ons leven speelt. Hoe kan het dat we elkaar lijken te bestrijden? Hoe kan het dat onze politieke leiders ons steeds meer aanspreken op factoren als afkomst, ras, religie en seksuele geaardheid? Waarom houdt de één krampachtig vast aan zijn identiteit en is de ander bereid zich moeiteloos aan te passen? Wat ís identiteit eigenlijk? Kunnen we zonder? Welke rol speelt empathie in dit geheel?

Om antwoord te geven op al deze vragen, ontleedt Kirmiziyüz zijn eigen identiteit. Maar wat is zijn identiteit eigenlijk? Is Kirmiziyüz wel een Turk? Volgens zijn achternaam wel. En wat betekent die achternaam voor de toekomst van zijn vierjarige zoon?

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Concept, tekst en spel
Sadettin Kirmiziyüz
Muziek en spel
Kaspar Schellingerhout
Regie en tekst
Casper Vandeputte
Dramaturgie
Liet Lenshoek
Decor
Sacha Zwiers
Kostuums
Lotte Goos
Licht
Gé Wegman
Techniek
Henk Geurds, Ramses Nieuwenhuizen
Productie
Floor van Hees
Marketing
Dieke van der Spek
Impresariaat
Alles voor de Kunsten
Foto
Tammy van Nerum
Grafische vormgeving
Modern Story Studio
Locatie
Podium Hoge Woerd

Sadettin Kirmiziyüz laat met een overdonderende voorstelling zien dat hij nog lang niet is uitgesproken over afkomst.

De Volkskrant

Dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat. En echt iets teweegbrengt.

Trouw

Sadettin Kirmiziyüz
Sadettin Kirmiziyüz, theatermaker met twee paspoorten, laat met zijn werk een autonoom en authentiek geluid horen in het Nederlandse theater. Hij studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht en was te zien in voorstellingen van onder andere het Nationale Toneel, het Zuidelijk Toneel en Noord Nederlands Toneel. Kırmızıyüz is geboren en getogen in Zutphen en gefascineerd door het feit dat hij een migrantenkind is. Zijn ervaringen vormen de basis van een theatraal onderzoek naar grote actuele thema’s rond multiculturaliteit in onze samenleving.

Citizen K. werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019.

Samen met Marjolijn van Heemstra speelde Sadettin Kirmiziyüz in 2019 de voorstelling Lawrence of Arabia in ons theater.

Foto's: Sanne Peper

terug naar boven