Troubleman / Sadettin Kirmiziyuz / HNT

Citizen K.

Overdonderende en persoonlijke voorstelling, waarin Sadettin Kirmiziyüz zijn eigen identiteit ontleedt. Wat zegt een naam over wie je bent?

De voorstelling 'Citizen K.' van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz werd in 2019 lovend ontvangen en als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. En nu is 'Citizen K.' terug!

Met een lijst van 254 gebeurtenissen trekt Sadettin Kirmiziyüz ons zijn leven binnen, van zijn jeugd in Zutphen tot zijn huidige bestaan in Amsterdam Noord. Steeds weer wordt zijn biculturaliteit hem ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen. Een hyperpersoonlijke vertelling die voelbaar maakt hoe meedogenloos en geniepig identiteitspolitiek en racisme in Nederland werken.  Deze actuele voorstelling wordt ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout.

voorstellingsinfo
Website
Concept, tekst en spel
Sadettin Kirmiziyüz
Muziek en spel
Kaspar Schellingerhout
Regie en tekst
Casper Vandeputte
Dramaturgie
Liet Lenshoek
Decor
Sacha Zwiers
Kostuums
Lotte Goos
Licht
Gé Wegman
Techniek
Henk Geurds, Ramses Nieuwenhuizen
Productie
Floor van Hees
Marketing
Dieke van der Spek
Impresariaat
Alles voor de Kunsten
Foto
Tammy van Nerum
Grafische vormgeving
Modern Story Studio
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Sadettin Kirmiziyüz laat met een overdonderende voorstelling zien dat hij nog lang niet is uitgesproken over afkomst.

De Volkskrant

Dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat. En echt iets teweegbrengt.

Trouw

Sadettin Kirmiziyüz
Sadettin Kirmiziyüz, theatermaker met twee paspoorten, laat met zijn werk een autonoom en authentiek geluid horen in het Nederlandse theater. Hij studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht en was te zien in voorstellingen van onder andere het Nationale Toneel, het Zuidelijk Toneel en Noord Nederlands Toneel. Kırmızıyüz is geboren en getogen in Zutphen en gefascineerd door het feit dat hij een migrantenkind is. Zijn ervaringen vormen de basis van een theatraal onderzoek naar grote actuele thema’s rond multiculturaliteit in onze samenleving.

Citizen K. werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019.

Samen met Marjolijn van Heemstra speelde Sadettin Kirmiziyüz in 2019 de voorstelling Lawrence of Arabia in ons theater.Foto's: Sanne Peper

terug naar boven