uitverkocht

Uitfeest

do 01 januari

Uitfeest

Het culturele seizoen gaat ook dit jaar in Leidsche Rijn van start in Castellum Hoge Woerd. Binnen de muren van het castellum is er de hele middag muziek, theater en cabaret te beleven van makers uit Leidsche Rijn, de stad en elders. Ook kan je deelnemen aan verschillende workshops en rondleidingen.

Het Uitfeest is gratis te bezoeken van 13:00u tot 17:30u.
Bij sommige programma’s (aangegeven met een *) is vanwege de capaciteit een ticket verplicht.
Tickets zijn vanaf 30 minuten voor aanvang gratis af te halen bij de balie. Op = op.

voorstellingsinfo
Uitfeest
Foto: Aafke Holwerda

Het programma


Luister-veld

Denise Jannah – Mahalia Jackson, Queen of gospel
13.30u – 14.00u
Denise Jannah brengt een eerbetoon aan Mahalia Jackson. In dit krachtige en aangrijpende concert zingt ze een selectie van de bekendste en meest ontroerende nummers van ‘The Queen of gospel’.
De Bazuin De Meern
14.30u – 15.00u
Met een zeer divers repertoire van gezellige bekende nummers tot het serieuzere genre blaast het harmonieorkest het dak eraf.
De Highland Bigband
15.30u – 16.00u
Van Frank Sinatra, Queen en Stevie Wonder tot Caro Emerald en Tina Turner: met hun brede repertoire van swingende muziek en de karakteristieke bigband sound maakt De Highland bigband van ieder optreden een feestje.
Dr. Brass
16.30u – 17.30u 
Deze achtkoppige brassband staat bekend om hun energieke optredens en ‘gewoon goeie muziek’!
Met akoestische versies van popmuziek van onder meer Adele, Lady Gaga en Chaka Khan, zelfgeschreven jazzarrangementen én een energieke show maakt Dr. Brass een goede afsluiter voor het Uitfeest.

Bij het schip

Klarinettrio Harmonieorkest Vleuten
13.00u – 13.30u
De klarinetten van het harmonieorkest spelen een intiem concert.
Muziek in de Meern
13.45u – 14.15u
Het trio uit het kamerorkest van Muziek in de Meern speelt alvast een preview van het nieuwjaarsconcert ‘Wiener Art’. Een zwierend romantisch voorproefje op Wenen met het trio in g-mineur opus 63 van Von Weber en een stukje Kuhlau. Met Susanna Edixhoven (fluit), Michiel Holtrop (altviool) en Ohiana Aristazabal Puga (cello).
Het Filiaal theatermakers – Toen mijn vader een struik werd 8+
14.30u – 15.00u
Actrice Mirthe Klieverik en bassist Peter Sambros zingen en spelen de liedjes uit de voorstelling Toen mijn vader een struik werd. Muziektheater dat je niet meer los laat over vluchten en hoe absurd oorlog is, naar het bekroonde boek van Joke van Leeuwen.
Vocal Arts Academy Talentenklas
15.15u – 15.45u
De Talentenklas van de Vocal Arts Academy is een selectie leerlingen met grote ambities en bijzondere gedrevenheid. Tijdens het Uitfeest laten enkelen van deze leerlingen zich horen met de muziek waar zij op dat moment mee bezig zijn.
De GEB Band
16.15u – 16.45u
De GEB Band speelt Gewoon Erg Bekende soul, pop en rock classics. Denk aan hits uit de jaren ’80 en ’90 van Van Dik Hout, Prince, Doe Maar en Bon Jovi. Soms maken ze een uitstapje naar oude bekenden als Al Green of nieuw bands als de Kings of Leon. Kortom: herkenning en meezingen gegarandeerd!
X-Groove Band
17.00u – 17.30u
Speciaal voor het Uitfeest is deze bezetting bij elkaar gekomen. De toppers van Pascale Kemper hebben elk een eigen nummer mogen kiezen en samen vormen ze een set van uiteenlopende nummers van Dua Lipa tot Aretha Franklin.

Theaterzaal

Lefkop – WC Monster 5+*
13.00u – 13.30u en 15.00u – 15.30u
In WC Monster verdwijnen de toiletbezoekers één voor één in de WC. Waar gaan ze heen? Een frisse en grappige voorstelling vol onverwachte wendingen en ondeugende avonturen over je angsten overwinnen en je dromen najagen.
Het NUT*
14.00u – 14.30u
Theatermakers Greg en Floor laten je kennismaken met de producties van het Nieuw Utrechts Toneel en brengen je een sneak preview van hun aankomende voorstellingen.
Esther Groenenberg – Carole King, A natural woman*
16.00u – 16.30u
Esther Groenenberg brengt een eerbetoon aan haar grote idool Carole King. Met haar drie begeleidende topmuzikanten roept Esther Groenenberg de sfeer op van de fameuze nachtclub The Troubadour, waar Carole King kind aan huis was.

Laad / Los

Kees van Amstel – De man die ik niet wilde worden*
13.30u – 14.00u en 15.45u – 16.15u
Kees van Amstel is veranderd. Hij is helemaal zen… Ja….dat mocht je willen! In zijn nieuwe theatervoorstelling is het een kwestie van tijd tot de bom barst! Met herkenbare verhalen, vlijmscherpe grappen en zijn cynische ondertoon.
Elke Vierveijzer zingt Maarten van Roozendaal – Om Te Janken Zo Mooi*
14.15u – 14.45u en 16.30u – 17.00u
Elke Vierveijzer zingt een selectie uit de mooiste liederen van één man die de kunst van het lied als geen ander verstond: Maarten van Roozendaal. Niet om te vervangen, maar om zijn liederen levend te houden. “Mooi, mooi. Om te janken zo mooi!”
Saxofoonkwartet Hova Zembla*
15.00-15.30u
Hova Zembla is een saxofoonkwartet met leden van Harmonie Orkest Vleuten. Hun repertoire is zeer gevarieerd: van klassiek van Vivaldi en Händel tot modern van Gerschwin en Albeniz.
Meer informatie op: www.facebook.com/hovazembla.

Museum-veld

Schervendokter
13.00u – 13.30u, 14.00u – 14.30u, 15.00u – 15.30u en 16.00u – 16.30u
Heb je iets bijzonders gevonden? Neem je gevonden voorwerp mee naar de schervendokter en stel al je vragen! Alexander van der Bunt van het Meldpunt Archeologie van Landschap Erfgoed Utrecht beoordeelt je vondst en kan er alles over vertellen.

Doe-veld

De Vrijstaat – PopUp
13.00u – 16.30u
Kom naar de Vrijstaat-caravan en werk mee met poppenmaker Jochen Lange. Dit najaar tovert hij het Gebouw om tot een groot poppenhuis, inclusief werkplaats waar jij zelf poppen kunt maken. Maak alvast je eigen pop tijdens het Uitfeest!
Cultuur19 – De Maakplaats 4+
13.00u – 16.30u
De drie dimensies, een zee van tijd, jouw eindeloze fantasie en een zeer geheim ingrediënt: dat is De Maakplaats van Cultuur19. In dit creatieve lab op het Doe-veld kun je naar hartelust experimenteren met de materialen die er voor handen zijn.
Cultuur19 – In je makie
13.00u – 16.30u
Tijdens het zomervakantieprogramma ‘In Je Makie’ bouwden jonge kunstenaars-in-de-dop (8-12 jaar) onder leiding van een muzikant, theatermaker en beeld kunstenaar een eigen kunstwerk. Het resultaat is op het Uitfeest te bewonderen.
Museum Hoge Woerd – Schervenwerk
13.00u – 16.30u
Kom graven naar scherven als een ‘echte’ archeoloog! Bekijk daarna welke stukken bij elkaar passen en restaureer het voorwerp. Deze activiteit wordt verzorgd i.s.m. de Historische Vereniging Vleuten – De Meern – Haarzuilens.
Steede Hoge Woerd – Vang het beeld! 9+
13.00u – 16.30u
Krijg tips om mooie natuurfoto’s te maken met je smartphone. Het gaat vandaag om foto’s met oog voor het kleine. Deze foto’s zullen ieder uur worden getoond op een scherm. Een voorproefje van onze workshops in het najaar.
Steede Hoge Woerd – Nacht van de Nacht
13.00u – 16.30u
Op 28 oktober viert Steede Hoge Woerd de Nacht van de Nacht. Ga nu al op zoek met een batdetector naar de electronische vleermuis in de tuinen van het Castellum.

Rondleidingen

Castellumverhalen 2 – De Tour*
13.00u, 13.30u, 14.00u, 14.30u, 15.00u, 15.30u en 16.00u
Re-enactmentgroep Pax Romana brengt vijf locaties in en om Castellum Hoge Woerd tot leven. Van 13 tot en met 17 september worden de verhalen achter deze vijf locaties opnieuw tot leven gebracht door toonaangevende Utrechtse theatermakers.
Steede Hoge Woerd – Castellumfootprint
13.00u – 16.30u
Castellum Hoge Woerd heeft haar eigen footprint. Hoe duurzaam is het Castellum en welke technische aanpassingen zijn gedaan om deze print ook laag te houden. Ontdek het tijdens de rondleiding op en in het Castellum.

* Gratis kaarten worden vanaf een half uur voor aanvang weggegeven bij de balie.


terug naar boven