za 15 september

Uitfeest 2018: Castellum trakteert

Castellum Hoge Woerd

Het culturele seizoen gaat ook dit jaar in Leidsche Rijn van start in Castellum Hoge Woerd.

Leidsche Rijn is jarig! Voor de 20ste verjaardag van Leidsche Rijn trakteert Castellum Hoge Woerd op theater en muziek tijdens de aftrap van het culturele seizoen. Ontdek en ontmoet vele en verre buren in een bruisend programma.

Binnen de muren van het castellum is er de hele middag muziek, theater en cabaret te beleven van makers uit Leidsche Rijn, de stad en elders.

Bekijk het hele programma van het Uitfeest in Utrecht op www.culturelezondagen.nl

Tickets & data
  • za 15 sep
    13.30u
    gratis
voorstellingsinfo
Locatie
Openluchttheater

Het programma


Buitenpodium

JanRotBand
14:00u – 15:00u
Samen met zijn nieuwe band geeft Jan Rot een preview van zijn tour met Het Beste van de laatste albums, maar ook Het Beste uit Jans’ rijke verleden. Jan zingt: ‘Het Beste moet nog komen.’ En dat komt uit. Het Beste is namelijk nu.
Pimiento Salsaband
15:30u – 16:30u
Gepeperde Latijns-Amerikaanse ritmes overgoten met een swingend sausje. Deze salsaband uit Utrecht speelt stevige salsa, feestelijke merengue en zwoele bolero’s. Op het repertoire staan nummers van Celia Cruz, Gloria Estefan en Marc Anthony.
Jared Grant met band
17:00u – 18:00u
Geïnspireerd door grootheden als James Brown, Michael Jackson en Prince heeft Jared Grant een geheel eigen sound. Met zijn ritmische soul, funk en R&B doet hij het buitenpodium swingen.

Orkestpodium

Opstaporkest De Bazuin De Meern
13:30u – 14:00u
Het nieuwste orkest van De Bazuin laat van zich horen! Beginnende muzikanten doen in het opstap-orkest ervaring op met verschillende instrumenten in een harmonie-setting. Onder leiding van dirigent Marion Miltenburg-Goes zetten ze al een aardig stukje muziek neer.
Mix-orkest De Bazuin De Meern
15:00u – 15:30u
Het Harmonieorkest en Leerlingenorkest van De Bazuin worden speciaal voor het Uitfeest samengevoegd onder leiding van dirigent Frank Bollebakker.
B-orkest van Harmonieorkest Vleuten
16:30u – 17:00u
HOV-B is met 35 muzikanten van 12 tot 20 jaar het tweede harmonieorkest van Harmonieorkest Vleuten. HOV-B neemt regelmatig deel aan festivals of concoursen en speelt op het Uitfeest eigen gekozen repertoire.

Bij het schip

Leidsche Rijn Koor
14:00u – 14:30u
Deze ruim 30 enthousiaste vrouwen houden van zingen, swingen en gezelligheid en zingen liedjes in verschillende talen, variërend van pop tot musical tot wereldmuziek. Onder leiding van Dookje Engelhard, bekend van Theatergroep LOS.
Meike Veenhoven
14:45u – 15:15u en 16:15u – 16:45u
Meike Veenhoven brengt een programma met liedjes die zich afspelen op bekende en minder bekende plaatsen in Utrecht. Meike bezingt haar Utrecht, vol van leven, waarin je dagelijks de echo’s terug hoort van verdwenen kloosters, gesloten winkeltjes en gestorven personages.
Muziek in de Meern – Carmen
15:30u – 16:00u
In kleine bezetting laat Muziek in de Meern alvast een voorproefje horen van het nieuwjaarsconcert ‘Carmen’ van Bizet. Het verhaal over het zigeunermeisje Carmen, een waanzinnige liefde en zuidelijke passie. 

Circusveld

Voetjes van de Vloer! – Zweefmolen
13:30u – 15:00u en 15:30u – 16:30u
In de zweefmolen speciaal voor kinderen van 2 tot 10 jaar kan je naar hartenlust zweven en mag je zelf meedoen. In deze blije en vrolijke attractie bouwen we samen met de kinderen en ouders een feestje. Vooruit, achteruit, met de beentjes in de lucht…
Circus Hannes
13:30u – 15:00u en 15:30u – 16:30u
Komt dat zien, komt dat zien! Een kleurig pistezeil en een opblaasbare boarding bakenen het terrein af. Allerlei circusmaterialen liggen uitnodigend te wachten. Probeer je eigen circusact uit of krijg circusles met een vrolijk ouderwets circusdeuntje op de achtergrond.
Powerboat – Midgetsjoelen
13:30u – 15:00u en 15:30u – 16:30u
Midgetsjoelen is een combinatie van midgetgolfen en sjoelen. De speciaal ontworpen sjoelbakken hebben allemaal een ‘handicap’. Laat je sjoelschijf schuiven over de bak met een haakse hoek, de ‘Zig-zagbak’, de ‘Kegelbak’, de ‘Loopingbak’ of de ‘Schansbak’.
Tall Tales Acrobatics – Turbulentie
15:00u – 15:25u en 16:30u – 16:55u
Het is crisis, de vliegtuigen zijn wegbezuinigd, maar de charmante stewardess gaat nog steeds de lucht in, gegooid en gevangen door haar stoere piloot. Een turbulente act met veel publieksinteractie en vol acrobatische hoogstandjes.

Museumveld

Steede Hoge Woerd – Natuurlijk Verhalencafé
13:30u – 17:00u
Deel je je ervaringen met de natuur. Heb je in de natuur jouw eerste vos gezien? Je liefde ontmoet? Een jointje gerookt? Deel het in een filosofisch gesprek. Of maak het natuurgedicht op een klassieke typemachine.
Steede Hoge Woerd – Duurzame Kookchallenge
13:30u – 17:00u
Natuur en duurzaamheid komen dicht bij de mensen uit Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Steede bundelt zijn activiteiten rondom het thema voedsel; doe mee met de kookchallenge.
RAUM – Installatie
13:30u – 17:00u
RAUM maakt, verbeeldt en bevraagt samen de toekomst van de stad via kunst en design. Ervaar zelf hoe je RAUM meemaakt vanaf een andere locatie in de vorm van een installatie. Ontdek de geheimen van de gelaagde stad en laat je verrassen door de toekomst!  
De Vrijstaat – LATER WORD IK EEN SKELET
13:30u – 17:00u
Kom jij griezelen in de Vrijstaat-caravan? Bij dit voorproefje van de kunstwerkplaats LATER WORD IK EEN SKELET van theatermaker Luca Stappers, over leven en dood, kan je ontdekken wat je allemaal kan met dit spannende thema. 
Sharing Arts Society – Workshop lampion maken
13:30u – 17:00u
Sint Maarten is een feest van licht, delen en geven. Wil jij er helemaal klaar voor zijn dit jaar? Maak je eigen lampion. Neem jouw lampion dan mee naar de Sint Maarten Parade op 10 november.
Firma Kluit i.s.m. Cultuur 19 – SPOOR
13:30u – 17:00u
In Spoor ga je individueel op ontdekkingstocht. Een theatrale installatie die je meeneemt op een poëtische reis door de omgeving. Spoor is voor iedereen vanaf tien jaar.

Studio

Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsch Rijn*
13:30u – 14:00u
Oude filmbeelden De Meern
Blik terug op de vijftiger en zestiger jaren van de vorige eeuw met filmbeelden die de oude straatbeelden, gebouwen, feesten, optochten, bewoners en werkzaamheden in beeld brengen.

Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsch Rijn*
14:15u – 15:00u
De Schatkamer van de Romeinen
Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsch Rijn*
15:15u – 15:45u
Oude filmbeelden De Meern
Blik terug op de vijftiger en zestiger jaren van de vorige eeuw met filmbeelden die de oude straatbeelden, gebouwen, feesten, optochten, bewoners en werkzaamheden in beeld brengen.

Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsch Rijn*
16:00u – 16:45u
De Schatkamer van de Romeinen

* Gratis kaarten worden vanaf een half uur voor aanvang weggegeven bij de balie.


Theaterzaal

Cultuur19 – HANGOUT <19
15:00u – 16:30u
Kom chillen in de HANGOUT <19. Met allerlei leuke dingen zoals muziek van een DJ en band van KLUB19, een Kids Battle en nog meer leuks.

Voorplein

Museum Hoge Woerd – Ritje in de Romeinse reiswagen
13:30u – 17:00u
Stap in de replica van een echte Romeinse reiswagen en ontmoet je buren! Ervaar zelf tijdens een kort ritje door de buurt hoe de Romeinen vroeger reisden.


terug naar boven