tickets

Ulrike Quade Company i.s.m. Jo Stromgen - Coco Chanel

do 02 november

Ulrike Quade Company i.s.m. Jo Stromgen

Coco Chanel

Het leven van mode-icoon Coco Chanel wordt in de spotlight gezet in deze theatervoorstelling van Ulrike Quade Company en Jo Strømgren.

Als icoon van elegantie bevrijdde ze met gedurfde ontwerpen de vrouw uit het korset van haar tijd. Coco Chanel kende een bewogen levensgeschiedenis waarin ze vanuit een weeshuis opklom tot de hoogste Franse kringen. Chanel staat symbool voor de vrijheid en gelijkwaardigheid van de moderne vrouw.

Chanel mag beroemd zijn om de vele mannen met wie ze affaires had, haar biografie schetst ook het beeld van een gewiekste en succesvolle zakenvrouw. Tot op de dag van vandaag is Chanel wereldwijd één van de bekendste modemerken.

Ulrike Quade en Jo Strømgren zijn gefascineerd door de geschiedenis van deze complexe vrouw, die ervoor koos zichzelf te mythologiseren en haar mode tot een symbool van emancipatie maakte. Een voorstelling waarin de mens mode wordt, het kostuum lichaam wordt en hoe een lichaam verandert in een pop.

Extra activiteit: gratis inleiding en expositie! Scroll naar beneden voor extra informatie. 

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Concept en Regie
Ulrike Quade en Jo Strømgren
Spel
Ester Natzijl, Ilija Surla & Indra Cauwels
Poppenbouw & Ontwerp
Ulrike Quade
Decorontwerp
Jo Strømgren
Lichtontwerp
Floriaan Ganzevoort
Locatie
Podium Hoge Woerd

Een niet in woorden te vangen toveren.

tot in detail (…) haarfijn opgebouwde wereld van deze invloedrijke Franse modekoningin. Een prestatie, vooral qua vormgeving en poppenspel.

Inleiding
Dramaturg Thomas Lamers geeft een heldere en inspirerende inleiding over de totstandkoming van Coco Chanel. Thomas studeerde filosofie aan de UvA en is verdergegaan met de masteropleiding Dramaturgie. Hij is gezelschapsdramaturg bij Ulrike Quade Company en werkt daarnaast freelance voor verschillende gezelschappen en regisseurs, waaronder Toneelgroep Amsterdam, Collectief Walden en Toneelgroep Oostpool.

Tijdstip: van 19.30 tot 20.00 uur
Toegang is gratis voor de bezoekers van Coco Chanel
Locatie: in de studio van Podium Hoge Woerd. Verzamelpunt bij de balie.

Expositie
Bezoek in de foyer de bijzondere expositie What would Coco do?. Op basis van de thematiek van de voorstelling zijn vijf jonge kunstenaars aan de slag gegaan. Bekijk het resultaat voorafgaande aan de voorstelling in de foyer.

Coco Chanel
Coco Chanel is een coproductie van Ulrike Quade Company en Jo Strømgren Kompani (Noorwegen). De voorstelling is een vervolg op de succesvolle biografische productie The Writer, gebaseerd op het leven van de omstreden Noorse schrijver en Nobelprijs winnaar Knut Hamsun.

Foto's: Sanne Peper

terug naar boven