do 01 januari

Viggo Waas

De Meestervoorspeller

De Meestervoorspeller komt troost en onzekerheid bieden in deze cabaretvoorstelling met voorspellende waarde.

Wie is ‘de Meestervoorspeller’? Welke gedaanten neemt hij aan? Is het de profeet die orakelt over een betere wereld of vindt hij juist dat we onze kansen al hebben verspeeld?

Is de Meestervoorspeller Charles Aznavour of de joodse lijkensjouwer in de Tweede Wereldoorlog, is hij een nomade reizend door zijn eigen verleden, of een charlatan gebruik makend van de angst van mensen voor de toekomst… Of is hij alle vier?
Gelooft de Meestervoorspeller vooral in zichzelf?
Is de Meestervoorspeller voorspelbaar?

Viggo Waas was jaren ‘de Meestervoorspeller’ op de radio voor Edwin Evers bij Wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen voetbal en Olympische Spelen. Nu voorspelt hij voor Mattie en Marieke elke maandag bij Q-music de belangrijkste sportuitslagen. En biedt hij troost en onzekerheid aan alle mensen in deze cabaretvoorstelling met voorspellende waarde.

voorstellingsinfo
Website
Makers
Viggo Waas en Ruut Weisman
Locatie
Podium Hoge Woerd

Viggo Waas
Dertig jaar speelde Viggo Waas samen met zijn vrienden Peter Heerschop, Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr, als het succesvolle prijzen winnende cabaretgezelschap NUHR. Toen aan die samenwerking een eind kwam, dreigde het zwarte gat. Dat zwarte gat werd opgevuld met structuurloos leven. Het schrijven van een roman, het schrijven van columns voor allerlei blaadjes en de radio, het presenteren van een radioprogramma, een opleiding tot trainer-coach voetbal, het trainerschap bij een amateurvoetbalclub, een voorzitterschap van een VVE, de dood van zijn moeder, de eenzaamheid van zijn vader, stiekeme optredens, een bezoek aan een parenclub, vakanties, het niet meedoen aan ‘Wie is de Mol?’, het werken aan zijn relatie, het bijna beëindigen van die relatie. Nu is het weer tijd om het toneel op te stappen. Het mag misschien vreemd klinken, maar dat vindt hij nog steeds het leukste wat er is.


terug naar boven