Het NUT / de Toneelmakerij

Voor waaghalzen en angsthazen van 8 tot 88 jaar.

Op een goed verscholen plek, omringd door supersonische boobytraps hebben de broers Thijs (12) en Lars (10) een zelfgebouwde hut. Op deze plek kennen ze iedere grasspriet, iedere steen. Hier hebben ze niemand anders nodig dan elkaar. Maar dan zit er plots een indringer in hun hut. Lang zwart haar, donkere ogen. Het drinkt van hun cola. Het eet van hun chips. Gevaar en liefde sijpelen binnen. Wie is zij? Wat doet zij hier? Maar vooral, hoe krijgen ze haar daar weer weg!

VONK! is een spannende familievoorstelling over bang zijn voor en verlangen naar het onbekende. Over meisjes, terrorisme, spreekbeurten, springen in het diepe, bang zijn voor de nieuwe buren en volwassen worden.

De voorstelling is inclusief heerlijke vlammende BBQ!
De voorstelling wordt in de buitenlucht gespeeld op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd. Houd er rekening mee dat het, ook bij zomers weer, 's avonds af kan koelen. De tribune is wel overdekt, dus het publiek zit te alle tijde droog.

voorstellingsinfo
Website
 
Regie
Daniel van Klaveren
Tekst
Floor Leene
Spel
Floor Leene, Serge Hogenbirk, Quincy van Driesten
Dramaturgie
Jannet van Lange
Gastheer
Greg Nottrot
Decor en kostuums
Morgana Machado Marques
Techniek
Pieter de Jonge & Thomas Collignon
Productie
Kim Elderling
Voorstellingsleider
Judith Rosendaal
Publiciteit
Annelieke Acda
BBQ
CastellumCafé
Brandweer
Brandweerman Cor
Vuurschalen/BBQ
Ofyr
Hutbouwer: Joris Bennink
Grafisch ontwerp
Studio Lake – Nanda van der Meer
Vormgevingsassistentie
Kim van der Zijde
Illustraties
Cynthia Borst
Locatie

Het NUT
Na Geluk, Weg en Geheim speelt Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) alweer zijn vierde voorstelling op locatie in Leidsche Rijn. Dit keer rond het kampvuur en voor jong en oud! Een gezellige lente-avond binnen de veilige muren van Castellum Hoge Woerd.

Theater, BBQ en brandweerman Cor
Geniet mee van een vlammende barbecue om van te watertanden. Gegrilde watermeloen, je zelf gemaakte hamburger, flamboyante ijsjes en meer om je vingers bij af te likken. Zodra het donker wordt stoken we fikkie met brandweerman Cor – én leert hij je de kneepjes van het blussen.

Het speelse en luchtige spel van Quincy van Driesten (Lars) en Serge Hogenbirk (Thijs) neemt in combinatie met hun snelle, onderlinge dialogen niet alleen het jonge publiek mee, ook het oudere publiek lacht regelmatig ter herkenning. … Een leuke avond uit voor het hele gezin.

Meer dan alleen een toneelstuk en een lekkere bbq, het was een echte belevenis! Als angsthazen zijn we meer dan goed de avond doorgekomen en het is echt een aanrader voor de hele familie

Foto's: Sanne Peper

Wat hebben we een heerlijke en sfeervolle middag en avond gehad. We hebben genoten van de voorstelling, lekker gegeten en leuke gesprekken gehad met de acteurs, de crew en andere bezoekers.


terug naar boven