Vrijdag & Sandifort

Voorlopig voor altijd

Zeer herkenbaar en schrijnend, komisch en tragisch, hilarisch en kwetsbaar cabaret over het huwelijk.

Een huwelijk is niet altijd even makkelijk. Zeker als je ook nog een artistiek huwelijk bent aangegaan. In ‘Voorlopig voor altijd’ spelen Martine Sandifort en Remko Vrijdag niet alleen zichzelf als artiestenduo, maar ook man en vrouw in een vastgelopen huwelijk. Zeer herkenbaar en schrijnend, komisch en tragisch, hilarisch en kwetsbaar leggen ze de frustraties, irritaties en mislopende communicatie bloot van een relatie.

Na talloze typetjes en eerdere succesvolle cabaret-formaties staan Martine Sandifort en Remko Vrijdag al voor de vierde keer samen op het podium. Hun vorige voorstelling ‘Vrijdag vs Sandifort’, eerder te zien in onze theaterzaal, werd genomineerd voor een Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het seizoen.

voorstellingsinfo
Website
Tekst
Martine Sandifort, Remko Vrijdag, Roel Bloemen, Peter van de Witte en Leonie van der Klein
Regie
Peter van de Witte

In hun vierde cabaretprogramma als duo doen Remko Vrijdag en Martine Sandifort waar ze goed in zijn: sketches met absurde wendingen spelen, bevolkt door over-the-top personages.

De voorstelling blijft voortdurend spannend om naar te kijken, omdat Vrijdag en Sandifort slim schakelen tussen typetje en privépersoon. Prachtig tragikomisch theater over het falen van de menselijke communicatie!

Remko: Liefje… schatjepop… je moet eruihuit.
Martine: Oooh mijn hoofd… Heb ik nog rare dingen gedaan gister?
Remko: Nee hoor… je hebt alleen de Poelifinario geweigerd.
Martine: Doe normaal!
Remko: Geintje…
Martine: Lul! Oooh, ik wil helemaal niks vandaag.
Remko: Je moet wel lieffie, je hebt die Linda shoot straks.
Martine: Oh shit nee!
Remko: Popje, heb jij mijn Mark Rutte pruik gezien?
Martine: Ruim die zooi dan ook eens een keer op, man!
Remko: Jahaaa.
Martine: Hij zit trouwens nog op je hoofd.
Remko: Joe.

Uit: Voorlopig voor altijd

Indrukwekkend vakman-en-vrouwschap dat geen moment verveelt.

Vrijdag & Sandifort
Martine vormde met Alex Klaasen het succesvolle duo Klaasen en Sandifort; Remko Vrijdag speelde de zalen plat met een al even succesvol formatie, De Vliegende Panters. Op televisie waren beiden te zien in programma’s als Welkom in de jaren 60, Kopspijkers, Koefnoen, Het Klokhuis en DWDD (o.a. Je mist meer dan je ziet, Jolande Sap, Mark Rutte, boerin Henrieke, boer Aad). Deze twee oud-klasgenoten van de Akademie voor Kleinkunst spelen nu samen in het theater.


terug naar boven