za 02 oktober

Wat We Doen en IDFA

Een zorg voor later

Twee prikkelende verhalen over zorgen voor je ouders en ouderen. Iedereen wil dat zo goed mogelijk doen, maar hoe doe je dat precies?

'Een zorg voor later' bestaat uit de theatermonoloog 'Yemma' en de documentaire 'Voyage en sol mayeur'twee ontroerende en prikkelende verhalen over zorgen voor ouderen en ouders in onze snel veranderende samenleving.

In ‘Yemma' wordt het verhaal verteld van een zoon die voor zijn Marokkaanse moeder moet zorgen, nadat zij een herseninfarct kreeg. Hij komt terecht in een doolhof van ziekenhuizen, artsen en andere zorginstellingen. Naar het geprezen boek van Mohammed Benzakour.

Tijdens het tweede deel zie je de hoopvolle documentaire 'Voyage en sol majeur' een kleinzoon neemt zijn Franse grootvader mee op zijn droomreis. Het resultaat is een ontroerende 'road movie' die uiteindelijk de vraag stelt: hoe kijken wij naar ouderen en ouder worden?

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
‘Yemma’ naar het boek van
Mohammed Benzakour
Regie & tekstbewerking
Floris van Delft
Spel
Yahya Gaier
Scenografie
Robin Vogel
Lichtontwerp
Jantje Geldof
Technisch producent
Remko van den Ende
Met financiële ondersteuning van
Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten
Voyage en sol majeur (documentaire)
Regie
Georgi Lazarevski
Productie
Patrick Winocour & Juliette Guigon, namens Quark Productions
Met dank aan: IDFA

WAT WE DOEN
WAT WE DOEN maakt uitdagende projecten om met mensen te spreken over de wereld om hen heen. Ze doen dat vaak met theater, maar ook met podcasts, stand-up comedy en lezingen. Ze zoeken vormen die passen bij hun onderwerpen én hun publiek. Op die manier willen ze een gesprek starten over en zich verdiepen in actuele maatschappelijke dilemma’s.

 


terug naar boven