za 02 oktober

Wat We Doen en Zouka

Een zorg voor later

Twee prikkelende verhalen over zorgen voor je ouders en ouderen. Iedereen wil dat zo goed mogelijk doen, maar hoe doe je dat precies?

Het eerste deel bestaat uit de theatermonoloog ‘Yemma’ van een zoon die voor zijn Marokkaanse moeder moet zorgen, nadat zij een herseninfarct kreeg. Hij komt terecht in een doolhof van ziekenhuizen, artsen en andere zorginstellingen. Een verhaal naar het geprezen boek van Mohammed Benzakour.

Bij het tweede deel is in de documentaire ‘Mag ik je zoon noemen’ van Abdelkarim El-Fassi te zien hoe er een bijzondere band ontstaat tussen de 97-jarige mevrouw Mes en eigenzinnige restauranthouder Salim.

WAT WE DOEN en Zouka geloven beiden in de kracht van verhalen vertellen en bundelen in deze voorstelling hun expertise op het gebied van theater en documentaire.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
‘Yemma’ naar het boek van
Mohammed Benzakour
Regie & tekstbewerking
Floris van Delft
Spel
Yahya Gaier
Scenografie
Robin Vogel
Lichtontwerp
Jantje Geldof
Technisch producent
Remko van den Ende
Met financiële ondersteuning van
Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten
Mag ik je zoon noemen
Regie
Abdelkarim El-Fassi / Zouka
Co-productie
BNNVARA
Tangerine Tree
Uitvoerend producent
Asma El-Fassi
Met financiële ondersteuning van
CoBo Fonds en Fonds ZOZ

WAT WE DOEN
WAT WE DOEN maakt uitdagende projecten om met mensen te spreken over de wereld om hen heen. Ze doen dat vaak met theater, maar ook met podcasts, stand-up comedy en lezingen. Ze zoeken vormen die passen bij hun onderwerpen én hun publiek. Op die manier willen ze een gesprek starten over en zich verdiepen in actuele maatschappelijke dilemma’s.

Zouka
Zouka is een creatief bureau met een maatschappelijk hart. Ze vertellen verhalen via onder andere film, campagnes en theater, maar ontwikkelen ook concepten en strategieën. Ze vertellen graag het verhaal van nieuwe groepen; van onzichtbare individuen, van mensen die ook een relevant verhaal te vertellen hebben.


terug naar boven