BonteHond

Winterkost: WIEDEEDHET? 6+

Let op: Vanwege de sluiting van ons theater is deze voorstelling afgelast.
Heeft u tickets? U krijgt zo snel mogelijk bericht van ons via e-mail. In verband met de kerstperiode kan dit iets langer duren.
Wij hopen op uw vertrouwen en begrip.
Een grappige spannende en filosofische voorstelling voor waarom-vragers.

Wie is die geheimzinnige man achter de heg in de tuin? En van wie is dit landhuis eigenlijk? In een donkere kamer horen we een gil, het licht gaat aan en er ligt iemand op het kleed die - als niemand kijkt - toch weer opstaat. Kortom, wie heeft wat gedaan en waarom, wanneer en waar?

‘WIEDEEDHET’ is op een grappige manier spannend en filosofisch. Want ook al denken wij doorgaans zeker te zijn van onze zaak; uiteindelijk is niets wat het lijkt. Zelfs de voorstelling blijkt bij nader inzien anders dan dat deze tekst beloofde. Een groot mysterie dus, een raadsel dat schreeuwt om een oplossing…

‘WIEDEEDHET’ gaat over vragen stellen en proberen die zelf te beantwoorden. Over goed opletten en verder kijken dan je neus lang is. Maar ook over accepteren dat er op sommige vragen geen antwoorden zijn.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

voorstellingsinfo
Website
Concept
Job Raaijmakers en René Geerlings
Regie
René Geerlings
Compositie
Wim Conradi
Spel
Kim van Zeben, Job Raaijmakers, Joep Hendrikx, Anna Schoen
Decor
Marlies Schot
Kostuum
Judith de Zwart
Kap en grime
Tessa Hornstra
Lichtontwerp
Remko van Wely
Dramaturgie
Judith Faas
Regieassistentie
Millie Lijbers
Techniek
Klim Nelissen, Iris Rodenburg
Productie
Sanne Priem
Met dank aan
Joppe Conradi, Rieks Swarte, Hein van Leeuwen, Yvon Weijers
Fotografie
Kamerich&Budwilowitz/EYES2
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Net als in een goede detective, waarbij geen detail geen betekenis heeft, klopt alles in de voorstelling. Timing is daarbij cruciaal en het is ronduit indrukwekkend hoe de vier acteurs een veelvoud van rollen heerlijk grotesk weten neer te zetten.

Thuisactiviteit | Online programma
Waarom hoef je als theaterkijker geen auditie te doen? De vier acteurs uit de voorstelling leggen uit dat het best spannend is om voor elke rol opnieuw auditie te doen, maar waarom geldt dat niet voor theaterbezoekers?
Leer vanuit huis een goede theaterkijker én beelddetective te worden. Kijk thuis samen de educatiefilm, doe de puzzelopdrachten en haal je theaterkijkers-certificaat!
Kijk snel op www.bontehond.netFoto's: Kamerich & Budwilowitz

Je verlaat de zaal met een hoofd vol vragen én het besef dat je niet altijd overal een antwoord op krijgt. (…) maar het maakt wel dat deze voorstelling nog lang door je hoofd blijft spoken.

BonteHond
‘WIEDEEDHET’ is een vervolg op de succesvolle samenwerking tussen Job Raaijmakers, René Geerlings en componist Wim Conradi. Eerder maakten zij ‘Aap & Beer’ (Gouden Krekel 2012), ‘Niet Huppelen!’ (Zilveren Krekel 2014), ‘KLUCHT’ (2016) en ‘FOEI’ (2018). ‘WIEDEEDHET’ is een WhoDunnit geïnspireerd op The Mousetrap van Agatha Christie, de langstlopende theatervoorstelling ooit ter wereld.
BonteHond is een toonaangevend, professioneel jeugdtheatergezelschap uit Flevoland. Dit theatergezelschap neemt altijd een loopje met de werkelijkheid en ze laten ons niet graag in een hokje plaatsen.


terug naar boven