Theater

Onias Landveld

Wortels & Cassave

ISSUES
Tickets
Wortels & Cassave

Ben je eigenlijk degene wie je bent, omdat je het gelooft? Of omdat anderen je zo hebben gemaakt? En wat betekent het om zwart te zijn in Nederland?

Onias Landveld is een in Suriname geboren verhalenverteller. Zijn roots liggen in de jungle van Suriname, maar hij heeft wortel geschoten in Nederland. Hierdoor zweeft hij tussen twee werelden, vier culturen en zes talen. En vanuit dat oogpunt staat hij op het podium.

Opgegroeid met traditionele cassave gerechten is zijn verleden gekruld om zijn smaakpapillen. Onias spreekt met een tongval hier ver vandaan. Maar hij is ook een Nederlandse stadsdichter voor Tilburg, liefhebber van kersenflappen en worteltaart.

In deze verhaalvertelling schildert hij een ​​portret van een persoon, die zijn plek zoekt in een wereld die hem niet helemaal accepteert. Vanuit een duister verleden dat niet veel mensen kennen, begrijpen of kan schelen, wordt hij gevormd door stukjes en beetjes van deze geschiedenis. Met herinneringen aan de Surinaamse burgeroorlog, vluchtangst en het onbekende van een ander ver land. Onias transformeert dit tot gedichten, gesproken tekst en verhalen. Sommigen humoristisch, anderen snijdend tot op het bot, maar altijd eerlijk en leerzaam.

En dit maakt hem tot wat hij is: een zwarte, in Suriname geboren verhalenverteller met de Nederlandse nationaliteit.

Tickets en tijden

Datum do 13 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
Datum do 13 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 8,00 tot € 16,00

ISSUES

Veel voorstellingen in onze theaterzaal brengen actuele maatschappelijke thema’s onder de aandacht. Komend theaterseizoen bundelen we deze voorstellingen onder de titel ‘ISSUES’.
Stuk voor stuk zijn het voorstellingen die je aan het denken zetten, je nieuwe perspectieven bieden, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we graag aan.

Meer ISSUES
ISSUES
ISSUES

Credits

Website: www.wortelsencassave.com
Van en met: Onias Landveld
Regie: Mike van Wetten