Openluchttheater

ZIMIHC

A Lazy Sunday Afternoon

Geniet vanaf je picknick kleedje van live muziek!

Op vier zondagmiddagen genieten vanaf je picknickkleedje van live muziek op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd. Laat je verrassen door de artiesten uit een breed scala van genres, uit eigen wijk en daarbuiten en uiteenlopende groepen, solisten en bandjes. De ideale middag uit, vlak bij huis, voor jong en oud. Alle edities zijn gratis te bezoeken.

Deze voorstelling vindt plaats in het openluchttheater op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd en is gratis toegankelijk (geen tickets nodig). Neem plaats in het gras of breng een tuinstoel mee!

voorstellingsinfo
Website
Locatie
Openluchttheater

Programma zondag 1 september:

14.00 – 14.30u Baban Kirkuki
14.45 – 15.15u The World of Dust
15.30 – 16.00u Vic Willems
16.15 – 17.00u KeBBəK

Baban Kirkuki
Baban Kirkuki is een Iraaks-Nederlandse dichter en schrijver. Baban vluchtte in 1999 uit Irak omdat zijn pen werd onderdrukt door het voormalige regime van Irak. Inmiddels woont hij zeventien jaar in Nederland en heeft hij verschillende dichtbundels op zijn naam staan. Hij debuteerde in 2006 in Nederland met Op weg naar Ararat, 29 gedichten over Koerdistan, oorlog en angst, maar ook over bergen, de winter en de woestijn. In zijn tweede bundel, Lontananza (2009) staat het verlangen naar zijn geboorteland en naar zijn eigen plek in zijn nieuwe vaderland centraal. Ook in de twee bundels die daar op volgen, Territorium en Licht onbekend, nemen zijn twee identiteiten een belangrijke plaats in.

The World of Dust
Anders dan de naam doet denken is The World of Dust één muzikant. The World of Dust maakt slaapkamer folk met een lo-fi touch, soms proggy, licht psychedelisch en met veel lagen. De nummers zijn vredig, warm en zachtaardig, met weelderige arrangementen, akoestische gitaren en casio-keyboards.

Vic Willems
Vic vertelt verhalen. Met zijn innemende Nederlandstalige nummers won hij in 2016 de Grote Prijs van Nederland. Live brengt hij persoonlijke verhalen, ergens op het kwetsbare snijpunt tussen lief en woedend en tussen euforisch en onzeker. Altijd ontwapenend en schaamteloos ongecensureerd.

Kebbek

KeBBeK
KeBBeK is een oude indiaanse naam en komt van het woord “Gepèèg” wat “vernauwing van de rivier” betekent. Daar waar de rivier smaller wordt, vindt juist een natuurlijke verruiming plaats, een samenkomst van tradities en nieuwe energie die een route vormen voor een toekomst. Migratie en verspreiding leiden tot stromen van culturen en diverse muziek; Quebec-style, Louisiana-Cajun, Ierse Jigs en ballades.


terug naar boven